Tavşanlı Sektör ile Buluştu

06.03.2014 Perşembe günü saat 14.30’ da Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Programı tarafından “Kalıp İmalat Sektöründeki Gelişmelerin İncelenmesi” başlıklı seminer düzenlenmiştir. Seminere BKM Bursa Kalıp Merkezi Metal Form Makine San.Tic.A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sayın Kamil ÖZKAN ve Satış Yöneticisi Sayın Gürkan CERRAHOĞLU konuşmacı olarak katılmışlardır.

BKM Genel Müdür Yardımcısı Kamil ÖZKAN konuşmasında BKM’ nin yer aldığı kalıp projeleri hakkında bilgiler vermiş, günümüzde otomotiv ana sanayisiyle çalışmanın giderek zorlaştığını belirtmiştir, birim maliyetleri ve fire oranlarını düşürmek için yaptıkları iyileştirme çalışmalarını örneklerle açıklamıştır. Maliyet düşürme çalışmalarında en önemli parametrenin nitelikli teknik elemanlarla çalışmak olduğunu belirten Kamil ÖZKAN ülkemizde hala yetişmiş teknik eleman sıkıntısı yaşandığını, günümüzde firmalar arasında teknik eleman transferlerinin söz konusu olduğunu söylemiştir.

BKM Satış Yöneticisi Gürkan CERRAHOĞLU konuşmasında BKM kalıbın ürettiği standart kalıp elemanları hakkında detaylı teknik bilgiler vermiş, kalıp imalat süreci ve bu süreçte yaşanan sıkıntılar ile ilgili deneyimlerini paylaşmıştır. Kalıp imalat sektörünün; öğrenmeye istekli, sektörün istediği teorik ve pratik bilgiye sahip, analitik düşünen teknik elemanlara ihtiyaç duyduğunu, bu anlamda üniversite eğitiminin büyük önem taşıdığını vurgulamıştır. Gürkan CERRAHOĞLU, bu koşulları sağlayan nitelikli teknik elemanların piyasada maaşını kendisinin belirlediğini söylemiştir. İş hayatına atılmadan önce yapılması gerekenler ile iş başvurularında dikkat edilmesi gereken davranışlar hakkında önerilerde bulunmuştur.  Tavşanlı MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Grv. Çağatay BALİ ‘ Okulumuz öğrencileri adına ben seminere katılan BKM Bursa Kalıp Merkezi Metal Form Makine San.Tic.A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sayın Kamil ÖZKAN ve Satış Yöneticisi Sayın Gürkan CERRAHOĞLU’ na teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler ile öğrenci sektör buluşmasını gerçekleştiriyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ederim’ dedi.

07 Nisan 2014, Pazartesi / 1572 defa okundu.

Tüm Duyurular