Harita Kadastro Programı Tarafından T.K.İ Tunçbilek Garp Linyitleri İşletmesine Gezi

17.04.2013 Perşembe günü Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Harita Kadastro programı tarafından T.K.İ Tunçbilek Garp Linyitleri İşletmesine bağlı yer altı ocağına teknik gezi düzenlenmiştir. Düzenlenen teknik geziye Harita Kadastro programı akademik personellerinden Öğr.Gör. Emre GEDİK, Öğr.Gör. Ahmet USLU ve harita kadastro programı 2.sınıf öğrencileri katılmıştır.

Ülkemizde linyit kömürünün çıkarılmasında önemli yere sahip, Türkiye’ nin en büyük üretim tesislerinden biri olan T.K.İ Tunçbilek Garp Linyitleri İşletmesine düzenlenen geziye ilk olarak Yeraltı İstihsal Şube Müdürlüğüne yapılan ziyaret ile başlanmıştır. Burada öğretim görevlilerimize ve öğrencilerimize güvenlik açısından yer altında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verilmiştir. Yeraltında çalışma koşullarına uygun gerekli teçhizat ve öğretim görevlilerimizin ve öğrencilerimizin giymeleri için gerekli yer altı kıyafetleri tedarik edilmiştir. Daha sonra 6 numaralı yer altı ocağına girilerek teknik geziye devam edilmiştir. Yer altında teknik gezi boyunca Müdürlük personellerinden Maden Mühendisi Serkan TUNCAY, Harita Mühendisi Kamil KAYRAL öğrencilerimize genel olarak tesisler, yer altı işletmesi ve tahliyesi, yer altında doğrultu, konum ve yükseklik ölçmelerinin nasıl yapıldığı, jeodezik ölçme bilgisinin madencilik ile olan ilişkisi hakkında teknik bilgiler vermiştir. Öğrencilerimiz yapılan işlemleri inceleyerek yer altında çalışan deneyimli teknik personellere sorular sormuşlardır. Öğrencilerimiz özellikle, linyit kömürünün çıkarılması ve yerüstüne tahliyesi işlemini görmekten çok etkilenmişlerdir. Teknik gezi sonunda Harita Mühendisi Kamil KAYRAL öğrencilerimize iş hayatında azimli ve çalışkan olmanın önemini anlatarak meslek yaşantısından örnekler vermiş ve madencilik sektöründe haritacılığın önemi hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

Düzenlenen teknik gezi öğrencilerimizin meslek hayatlarına dair ufuklarını geliştirmiştir. Teknik gezi kapsamında bizlere zaman ayıran ve deneyimlerini paylaşan Yeraltı İstihsal Şube Müdürlüğü yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Kütahya ve ülkemiz için yaptıkları başarılı üretim çalışmalarının devamını diliyoruz.

25 Nisan 2014, Cuma / 1927 defa okundu.

Tüm Duyurular