Motorlu Taşıtlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Öğrencilerine Seminer

Tavşanlı MYO 2.Kariyer günleri kapsamında, ‘Türkiyede otomobil piyasasının durumu, gelecekte olabilecek stratejileri ve istihdam edilecek personelin hangi şartları sağlaması gerektiği ile ilgili seminere’ Peugeot Eskişehir Satış sonrası Hizmetler Müdürü Sayın Önder ÖZ konuşmacı olarak katılmıştır. Seminere Okulumuzdan Motorlu Taşıtlar ve Ulaştırma teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Akif KUNT ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haluk GÜNEŞ  dinleyici olarak katılmışlardır.

Peugeot Eskişehir Satış sonrası Hizmetler Müdürü Sayın Önder ÖZ,  otomobil satış rakamlarının geçen senenin aynı dönemine oranla %25 düşüş gerçekleştirdiğini kaydederek bu daralmadan kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Dolayısıyla satış sonrası hizmetlerde istihdam edilecek iş gücünün belirlenmesinde yeni araç satışlarının önemli olduğunu ve bu konuda iş verenlerin dikkatli davrandığının altını çizdi. Ancak 4 sene içinde piyasalara Hindistan, Çin, Brezilya ve Rusya gibi oyuncuların katılarak Avrupa pazarına ciddi oranda giriş yapacağını ve üretim üssü olarak doğu Avrupa ve Türkiye gibi ülkeleri seçebileceğini söyledi. Seminere katılan Öğrencilerimizden Emre BAYIRLI: ‘Geleceğimizi şekillendirmek adına iyi bir seminer oldu,’ diyerek düşüncelerini açıkladı. Seminerin sonunda Peugeot Eskişehir Satış sonrası Hizmetler Müdürü Sayın Önder ÖZ  bu etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi, organizasyonu düzenleyen ve yardımcı olan yöneticilerimize teşekkür etti.

Sunum sonrasında kendilerine Okulumuz adına Yrd.Doç.Dr. Haluk GÜNEŞ tarafından plaket takdim edildi.

15 Mayıs 2014, Perşembe / 1340 defa okundu.

Tüm Duyurular