15 Temmuz Sonrası Türkiye

"15 TEMMUZ SONRASI TÜRKİYE"  KONFERANS DUYURUSU

22 Aralık 2016 Perşembe günü saat 19.00’da Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı konferans salonunda, “15 Temmuz Sonrası Türkiye” konulu konferans gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin, akademisyenlerin ve halkımızın yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşmacı olan emekli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı sayın Bülent Orakoğlu önemli açıklamalar yapmıştır.

            Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından organize edilen konferanslar kapsamında Tavşanlı’ya gelen emekli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu 15 Temmuz sonrası Türkiye’yi anlatmıştır. Konferans Belediye Başkanı Mustafa Güler ve DPÜ Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Yrd.Doç.Dr.Bülent Cırık’ın konuşmalarıyla başlamıştır.

            Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "15 Temmuz hain girişimi ve sonrasında ülkemizde yaşananlar konusunda konuşmak için buradayız. Mücadelemiz, kutsal vatan toprağımıza düşman çizmelerinin basmaması, ezanlarımızın dinmemesi çabasıdır. Türkiye öyle hainlikler gördü ki, milletimizin feraseti ve Allah'ın yardımı sayesinde ayakta duruyoruz. Ayağa kalkan bir Türkiye istemiyorlar. Bu topraklar tekrar dünya liderliğine soyunacaktır." demiştir.

            Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Bülent Cırık da bir konuşma yaparak bu tür programları önemsediklerini kaydetmiştir. Müdürümüz, "Devlet kademelerinde görev almış, emniyet istihbarat daire başkanlığı yapmış Bülent Orakoğlu'nu öğrencilerimiz ve ilçe halkıyla buluşturmak istedik. Gelen konuklara teşekkür ediyorum." demiştir.

            Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu 15 Temmuz’un emperyalist güçler destekli bir işgal girişimi olduğunu ifade etmiş, “Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gibi şu an ülkemiz istiklal mücadelesi vermektedir. Bunun bilincinde olalım” demiştir.

            "Emperyalist güçlerin maşası konumundaki adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ülkemize 4 koldan saldırıyor. Millet olarak kenetlenmemiz ve birliğimizi, beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Yeni kapı ruhuyla 5 milyon insanın elinde bayraklarıyla ülkesine sahip çıkması, dış dünyayı korkuttu. Yani şunu söylemek istiyorum ki, mücadelemizin en önemli noktası burası. Bu millet birlik ve beraberliğini koruduğu, Yenikapı ruhuna sahip çıktığı sürece bu emperyalist güçlerin ve ülkemizdeki uzantılarının tüm emelli boşa çıkacak ve ülkemiz emin adımlarla yürümeye devam edecektir” demiştir.

            Konferans yaklaşık üç saat boyunca sürerken, Bülent Orakoğlu, öğrencilerimizin ve vatandaşların sorularını da yanıtlamıştır.
            Program sonunda Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve DPÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık, günün anısına sayın Bülent Orakoğlu’na çeşitli hediyeler takdim etmiştir.

27 Aralık 2016, Salı / 1026 defa okundu.