Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı

Yaşanabilir, çalışılabilir, ferah ve her türlü ihtiyacın karşılanabildiği çağdaş yapıların yapımı ve donatımı için yapılan işi; teknik olarak bilen, mühendisten aldığı direktifler doğrultusunda usta ve işçileri yönlendirebilecek ara insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. "Doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi " adı altında açılan bu programdan; tesisat işlerinden anlayan, tesisat projelerini okuyabilen, usta ve işçilere uygulatabilen ve bir CAD yazılımında proje çizebilen, pratik tecrübesi olan modern, çağdaş ve en son teknolojilerle bina donatımını yapabilen ara elemanların yetiştirilmesi oldukça önemlidir. Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu "Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojileri Programın yukarıda sayılan becerilere sahip nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektördeki; sıhhi tesisat, ısıtma, havalandırma sistemleri, doğalgaz tesisatları veya bu sistemlere ihtiyaç duyan her yerde (evler, hastaneler, okullar, fabrikalar, iş yerleri, oteller v.b) görev ve sorumluluk alabilirler ve ayrıca kendi işletmelerini de kurabilirler.

Programı tamamlayarak mezun olan öğrenciler, ÖSYM'nin yaptığı Dikey Geçiş Sınavında başarılı olmaları durumunda, Makine Mühendisliği, Tesisat Öğretmenliği, Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, gibi lisans programlarına kayıt hakkı kazanmaktadırlar. Bu programlarda uygulanan intibak ve dört yarıyıllık Lisans tamamlama eğitiminden sonra, lisans diploması almaya hak kazanırlar.

GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS PLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, Cuma