Okulumuz Öğrencilerine Kütahya Yeşilay Şubesi Tarafından “Madde Bağımlılığı” ile Konulu Seminer Verildi.

Okulumuz öğrencilerine Kütahya Yeşilay Şubesi tarafından “Madde bağımlılığı” ile konulu seminer verildi.

Seminere konuşmacı olarak Yeşilay Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Aziz GÜNEŞ ve Formatör Eğitmen Ayşe YILDIRIM katıldı.  Ayşe YILDIRIM ” Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur. Psikiyatrik bir sendrom olan bağımlılığın tanısı için aşağıda sayılan ölçütlerin yalnızca üçünün bir arada görülmesi yeterlidir.

• Kullanılan maddeye tolerans gelişmesi
  • Madde kesildiğinde ya da azaltıldığında yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması
  • Madde kullanımını denetlemek ya da bırakmak için yapılan ama boşa çıkan çabalar
  • Maddeyi sağlamak, kullanmak ya da bırakmak için büyük zaman harcama
  • Madde kullanımı nedeni ile sosyal, mesleki ve kişisel etkinliklerin olumsuz etkilenmesi
  • Maddenin daha uzun ve yüksek miktarlarda alınması
  • Fiziksel ya da ruhsal sorunların ortaya çıkmasına ya da artmasına rağmen madde kullanımını sürdürmek

Tüm gençlerimizin madde bağımlılığına karşı dikkatli olmasını ve bu konuda duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

Seminere okulumuz öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Seminer sonunda Tavşanlı MYO Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. M.Akif KUNT, Yeşilay Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Aziz GÜNEŞ’ e katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

Tavşanlı MYO Basın Temsilciliği

Son Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, Pazartesi