Yeni Mezunlar İş Görüşmelerinde Nelere Dikkat Etmesi Gerektiği Konulu Konferans

YENİ MEZUNLAR İŞ GÖRÜŞMELERİNDE NELERE DİKKAT ETMELİ?

Tavşanlı Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve Tavşanlı Meslek Yüksekokulu bünyesinde, 19.12.2017 tarihinde gerçekleşen “Yeni Mezunların Mülakat Stresleri” konferansında, Berkosan A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü ve Sosyal Güvenlik Danışmanı Mustafa Aydın, üniversitelerden yeni mezun olan öğrencilerin işe alımları ve mülakatları hakkında bilgi verdi.

Turizm, Lojistik, Büro Yönetimi ve Dış Ticaret öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdikleri konferansta, Mustafa Aydın’ın iş yaşamından birebir yaşanmış örnekler vermesi, konunun hep canlı ve gerçekçi kalmasını sağladı.

Konferansta insan kaynakları yönetiminin günümüzdeki önemi, işe alımlarda istenen kriterler ve nedenleri, iş ve çalışan bulma yöntemleri, özgeçmiş hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler, mülakatlarda karşılıklı olarak yapılan hatalar ve olması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Mustafa Aydın’ın kullandığı samimi iletişim dili, öğrencilerin tüm konferans boyunca rahatlıkla sorularını sormalarını sağlayarak, interaktif bir söyleşi ortamı yarattı.

Konferans sonunda öğrenciler, işe alımlarda yapılacak mülakatlarda dikkat etmeleri gereken davranış, tavır ve kuralları daha iyi öğrenirlerken; yeni mezun olmanın sadece dezavantaj getirmediğini aynı zamanda yeni mezun olmanın verdiği avantajları nasıl kullanmaları gerektiği hakkında da bilgi sahibi oldular.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, Cuma