Ders Kayıt Duyurusu (Eski Öğrenciler)

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

2018-2019 GÜZ YARIYILI

DERS KAYIT DUYURUSU

(ESKİ ÖĞRENCİLER)

 

DERS KAYIT TAKVİMİ

 

Ders Kayıt Tarihleri

-Başlangıç

10 Eylül 2018 (Saat: 10.00)

-Bitiş

12 Eylül 2018 (Saat: 23.59’ a kadar)

Ders Ekleme/ Silme Tarihleri (C.tesi-Pazar hariç)

-Başlangıç

13 Eylül 2018 (Saat: 08.30)

-Bitiş

17 Eylül 2018 (Saat: 17.30)

Derslerin Başlama Tarihi

17 Eylül 2018

Etkileşimli Danışman Onayı Son Tarihi

17 Eylül 2018  (Saat:17.30’ a kadar)

Mazeretli Ders Kayıt Başvuru Tarihleri

17-18 Eylül 2018  (Saat:17.30’ a kadar)

Mazeretli Ders Kayıt Tarihleri

20-21 Eylül 2018  (Saat:17.30’ a kadar)

 

DERS KAYIT AŞAMALARI

1. Ders kayıt tarihleri içerisinde Öğrenci Bilgi Sistemine girerek derslerinizi seçiniz. İsteyen öğrencilerimiz ders seçme işlemini birimlerinde danışmanları ile birlikte yapabilirler.

2. Varsa öğrenim ücreti/katkı payı tutarınızı Türkiye’nin her yerinden Ziraat Bankası ATM’lerinden ve Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden öğrenci numarası ile ödeyiniz. (ödeme yapmamanız durumunda kayıt kesinleştirme işlemi yapamazsınız.)

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı (Harç) Duyurusu İçin Tıklayınız.

3. Seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz ve kesinleştirme işlemini yapınız. Derslerinizi seçerken Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminin vereceği uyarıları mutlaka okuyunuz ve bu uyarılar doğrultusunda kayıt işlemlerinizi tamamlayınız.

 Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenci kayıt yaptırmamış kabul edilir.

4. Derslerinizi seçerek kaydınızı kesinleştirdikten sonra ders kaydınızı 17.09.2018 tarihi mesai bitimine kadar danışmanınızla birebir etkileşimli (yüz yüze, telefon, email, sms, vb.) görüşerek onaylatınız. Ders kaydını onaylatmayan öğrenci kayıt yaptırmamış kabul edilir.

5. Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştiren öğrencilerden, ders ekleme ya da silme işlemi yapmak isteyenler, bu işlemi ekle/sil tarihlerinde birimlerinde sadece danışmanları ile birlikte yapabilirler.

 

ÇİFT ANADAL DERS KAYDI

1.Çift anadal öğrencisinin ders kaydında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ndeki ders kayıt kuralları geçerlidir.

2.İki yarıyıl üst üste çift anadal programından ders seçmeyen öğrencinin çift anadal programından kaydı silinir.

3. Çift anadal programına kayıtlı öğrenci anadalına ait katkı payı/öğrenim ücreti esaslarına tabidir.

4. Anadalından mezun olan ve sadece çift anadalına kayıt yaptıracak öğrenciler, çift anadal öğrenci numarası ile (varsa) harç ödemesini yapacaktır.

 

 KAYITLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ UYARILAR

1. Mazereti nedeniyle ders kayıt tarihlerinde ders seçmeyen, kesinleştirmeyen veya onaylatmayan öğrenci, ancak mazeretli kayıt başvuru tarihleri içerisinde başvurması ve mazeretinin birim yönetim kurulunda kabul edilmesi halinde mazeretli kayıt tarihlerinde ders kaydı yapabilecek ve aynı süre içinde danışmanına giderek kaydını onaylatacaktır.

2. Öğrenci Bilgi Sisteminde,  cep telefon numarası değişikliği, harç tutarı vb. konular için Fakülte / Enstitü/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu öğrenci işleri veya bölüm sekreterleri ile irtibata geçilecektir.

3. Eğitim öğretim başladıktan sonra ders yoklama listelerinde adı çıkmayan öğrencinin ders kaydı yapılmamış demektir. Ders kaydını kesinleştirdiği halde ders listelerinde isimleri olmayan öğrencinin kayıt işleminde sorun olabileceğinden, ilgili öğrenci kayıt sorununu ekle-sil tarihleri içerisinde danışmanına düzelttirmesi gerekmektedir.

4. 10-11-12 Eylül 2018 tarihlerinde derslerini seçtiği halde, (varsa) güz yarıyılı harç ücretini ödemeyen, kaydını kesinleştirmeyen ve 17.09.2018 tarihi mesai bitimine kadar birebir etkileşimli olarak danışmanına kaydını onaylatmayan öğrenci kayıt hakkını kaybedecek ve güz yarıyılına devam edemeyecektir.

21 Eylül 2018, Cuma / 954 defa okundu.