Mali Müşavirlik Mesleği Tanıtımı Etkinliği

12.12.2018 günü saat 13.30'da okulumuzun konferans salonunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet UYANIK ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa ARSLANALP muhasebe bölümü öğrencilerine "Mali Müşavirlik ve Kariyer Planlama" konulu bir konferans vermişlerdir.

Okulumuzun Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Hülya GENÇER ÇAĞLAR, kısa bir açılış konuşması yapmıştır: "Ülkemizin aydınlık geleceği ve geleceğimizin teminatı olarak sizler bu yaşlarda kendiniz için birer hedef oluşturmak ve bu hedef doğrultusunda çalışarak ilerlemek zorundasınız. Mezun olduktan sonraki iş imkanlarını tanıtmak ve geleceğiniz için bir hedef oluşturmanıza yardımcı olmak amacıyla bugün mali müşavirlik mesleğini tanıtmayı amaçladık. Sizin için faydalı olacağını umuyorum."

SMMM Mehmet UYANIK VE SMMM Mustafa ARSLANALP; DPÜ Tavşanlı MYO Muhasebe bölümü eski mezunlarından olup, Tavşanlı'da kendi adlarına ayrı ayrı açmış oldukları Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürolarında mesleklerini yürütmektedirler. İlerleyen zamanlarda okulumuzdan mezun olacak muhasebe bölümü öğrencilerine mali müşavirlik mesleği ve iş imkanlarını tanıtmak, kariyer planlaması konusunda deneyimlerini ve başarı sırlarını paylaşmak amaçlı konuşmalar yapmışlardır. Mali müşavirlik mesleğini seçecek olanlara mesleğin avantajları ve dezavantajları olduğuna dikkat çekmişlerdir. Sürekli okuyup kendilerini geliştirdikten sonra, meslek ahlakına uygun davranıp, dikkatli, güvenilir ve çalışkan olduktan sonra bu mesleğin çok prestijli ve çok kazançlı bir meslek olduğunu söylemişlerdir. Bu meslekte başarılı olmanın sırrının, tamamen mesleği yapacak olanın kendisini sürekli geliştirmesine ve çalışmasına bağlı olduğunun önemle altını çizmişlerdir.

Konferansın son kısmında mali müşavirler öğrencilerden gelen çeşitli soruları cevaplamışlardır. Bölüm başkanının teşekkür konuşmasının ardından, teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, Cuma