Tavşanli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi / Proje Okulunda Mühendislik Meslekleri Tanıtım Etkinliği

Tavşanli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi / Proje Okulu Öğrencilerine Mühendislik Meslekleri Tanıtım Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Akademisyenleri, 19.05.2019 Tarihinde Tavşanlı Kız Anadolı İmam Hatip lisesi / Proje okulu dokuzuncu sınıf öğrencilerine yönelik ''Mesleki Tanıtım Günü'' düzenledi. Mesleki Tanıtım Günü etkinliğine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÇELİK (Bilgisayar Mühendisi), Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Beyza Kale KURHAN (Endüstri Mühendisi), Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Program Sorumlusu Öğr. Gör. Deniz KAPTAN (Elektrik ve Elektronik Mühendisi), Makine ve Metal Teknolojileri Program Sorumlusu Öğr. Gör. Anıl HEKİM (Makine Mühendisi), Tavşanlı Kız Anadolı İmam Hatip lisesi / Proje okulu Öğrenci İşleri Müdür Yardımcısı Mehmet Ali ÖZTÜRK ve  Tavşanlı Kız Anadolı İmam Hatip lisesi / Proje okulu dokuzuncu sınıf öğrencileri katıldı.

Düzenlenen Mesleki Tanıtım Gününde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Akademisyenleri alanlarını anlatan kısa bir sunum yaparak yaşadıkları deneyimleri aktarmışlardır. Düzenlenen sunumlar sırasında, öğrenciler mesleklerin özelliklerini dinlerken, onları adeta yaşıyormuş gibi hayellerinde deneyimlediler.  Öğrenciler tarafından heyacan, merak ve sabırsızlıkla beklenen Mesleki Tanıtım Günü büyük bir beğeni ve ilgiyle karşılandı. Öğrencilerden bazıları, daha önceden vermiş oldukları kararı değiştirmeyi düşünürken, bazıları da kesinlikle istediği mesleğin ne olduğunun farkına vardı. Mesleki Tanıtım Günü, sunumların ardından soru cevap şeklinde sohbet havasında geçmiştir. Mesleki Tanıtım Günü etkinliğiyle öğrencilerin alan seçimi yapmadan önce ilgili mühendislik dallarını tanımaları ve bu alanları seçtikleri zaman karşılaşabilecekleriyle ilgili farkındalıklarının artırılması amaçlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2019, Cumartesi