İşletmelerde Sıfır Atık Konulu Konferans

16 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 15:00’de Okulumuz konferans salonunda; Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetiminden sorumlu Şube Müdür Vekili Turgut BADAK tarafından “İşletmelerde Sıfır Atık” konulu konferans gerçekleştirilmiştir.

Konferansta Sıfır Atık projesinin hedefleri ve avantajları açıklanmıştır. Sınırlı doğal kaynaklarımızın verimli kullanılmasının ve atık geri dönüşümü ile geri kazanımının öneminden bahsedilmiştir. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için gereklilikler belirtilmiştir. Proje kapsamında izlenecek yol haritası gösterilmiştir. Geri kazanımlara örnek uygulamalar verilmiş ve konunun önemi aktarılmıştır. Sıfır Atık projesi ile ilgili olan “Geçici Faaliyet Belgesi”, “Çevre İzin Belgesi”, “Çevre İzin ve Lisans Belgesi”, “Çevre İzni”, “Çevre Lisansı” gibi kavramlar açıklanmıştır. Bunlara ek olarak konferansta ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) çalışmaları ve süreci anlatılmıştır.

Konferansa Müdürümüz Doç. Dr. Cengiz DURAN, Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Mehmet ÖZKAYA, Meslek Yüksekokulu Sekreterimiz Ali AYAZ, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sibel MANİSALI, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nur HOŞGÖR, Öğr. Gör. Ahmet USLU, Öğr. Gör. Anıl HEKİM ve okulumuz öğrencileri yoğun bir şekilde katılım göstermiştir.

Konferans sonunda Sayın Turgut BADAK'a okul müdürümüz Doç. Dr. Cengiz DURAN tarafından teşekkür belgesi verilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019, Perşembe