Tavşanlı Meslek Yüksekokulu İletişim ve Motivasyon Etkinlikleri’nin Dördüncü Etkinliği Olarak DPU Sürekli Eğitim Merkezi’nin Katkılarıyla “Iso Kalite Temel Bilgilendirme” ve “Iso 27001 Bilgi Güvenliği” Eğitimleri Düzenlendi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu İletişim ve Motivasyon Etkinlikleri’nin dördüncü etkinliği olarak “ISO Kalite Temel Bilgilendirme” ve “ISO 27001 Bilgi Güvenliği” eğitimleri düzenlendi. DPU Sürekli Eğitim Merkezi’nin katkı sunmuş olduğu etkinliğe konuşmacı olarak Sn. Tunahan AKTAŞ (ISO 27001 Başdenetci) ve Sn. Burcu ALTIN (Başdenetçi/Eğitmen) katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Deniz KAPTAN yürüttü.

Etkinlik kapsamında ilk oturumu Sn. AKTAŞ, gerçekleştirdi. “ISO 27001 Bilgi Güvenliği” konusunda bilgilendirme yapan AKTAŞ, bilgi trafiğinin yoğun olduğu günümüz koşullarında işletmelerde ve kamu kurumlarında bilgi güvenliği konusunda yapılabilecekler faaliyetlerden söz etti. Konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak ilk oturumu tamamladı.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise Sn. ALTIN, “ISO Kalite Temel Bilgilendirme” başlığında sunumunu gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi. Kendisi, işletmelerdeki kalite süreçlerine değinerek sunum sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Ayrıca sunum içeriğinde “İç Denetçi” ve  “Baş Denetçi” olabilmek için yapılması gerekenlerle ilgili de bilgi verdi.

Etkinliğin sonunda söz alan, Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yrd. Öğr. Gör. İlker VURAL, verimli  bir etkinlik olduğunu belirterek, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti ve sözü Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Bülent GÜL’e bıraktı. Sn. GÜL ise, Sürekli Eğitim Merkezi’nin vermis olduğu eğitim faaliyetlerinden bahsederek, bu eğitimlere katılıp sertifika almak isteyenleri bilgilendirdi ve etkinlik dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.

Etkinliğin genel bir değerlendirmesini yapan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet ÇELİK ise, ilk olarak konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti. Kendisi değerlendirmesinde, üretim alanlarında ISO Kalite Belgeleri’nin önemine değinerek, standartlara uygun üretimlerin ancak bu  konularda gerekli sertifikasyonlara sahip olunarak mümkün olabileceğini ve bu durumun üretim verimliliğini artıracağını ifade etti. Ayrıca, yöremize ve üniversitemize katkı sağlayacak bu etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2021, Cuma