Tavşanlı Meslek Yüksekokulu İletişim ve Motivasyon Etkinlikleri’nin Beşinci Etkinliği Olarak DPU Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nün Katkılarıyla “Evsel ve Endüstriyel Tip Güneş Enerji Sistemlerinin Ülkemizde Uygulanabilirliği” Konulu Etkinlik Düzenlendi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu İletişim ve Motivasyon Etkinlikleri’nin beşinci etkinliği olarak DPU Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüm’nün katkılarıyla “Evsel ve Endüstriyel Tip Güneş Enerji Sistemlerinin Ülkemizde Uygulanabilirliği” konulu etkinlik düzenlendi.  Etkinliğe konuşmacı olarak Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Sn. Prof. Dr. Mustafa Arif ÖZGÜR katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Deniz KAPTAN yürüttü.

Sn. Prof.  ÖZGÜR, sunumunda ülkemizdeki enerji kaynaklarının genel durumuna değinerek yenilenebilir enerji kaynaklarına talebin giderek arttığını ve güneş enerjisinin bu noktadaki öneminden söz etti. Binalarda çatı üstüne kurulacak Fotovoltaik (FV) sistemlerin üreteceği elektriksel enerji hesabını da basitçe göstererek bu sistemlerin sağlayacağı enerjinin hem ihtiyacı karşılayacağını hem de artan kısmının şebekeye iletilebileceğine değindi.  Kendisi ayrıca, Tavşanlı Tepecik Beldesi’ndeki tavuk çiftliği için yürütmüş olduğu Güneş Enerji Santrali (GES) projesinden de bahsederek, kurulacak sistemin yaklaşık dört yıl içerisinde kendi maliyetini çıkaracağını ifade etti. Sunumun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Etkinliğin genel bir değerlendirmesini yapan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet ÇELİK eğitici ve verimli bir etkinlik olduğunu, katkıları dolayısıyla Sn. Prof. ÖZGÜR’e ve diğer katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Son Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2021, Çarşamba