“İnternet Kullanımında Yaşanan Mağduriyetler, Alınabilecek Tedbirler ve Siber Güvenlik” Konulu Etkinlik Düzenlendi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda iletişim ve motivasyon etkinliklerinin altıncısı düzenlendi.

Etkinlik Emniyet Müdürümüz Sn. Ahmet YÜCESOY’un katkılarıyla, Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nun ortak organizasyonuyla gerçekleştirildi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Büro Amiri Ali Kemal TORAMAN’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü Öğr. Gör. Mustafa Çağrı DEMİR yürüttü.

Etkinlik 04.07.2021 tarihinde Tavşanlı İlçemizde görevi başında elim bir kazada şehit düşen polis memuru Serhan ALIŞKAN’ın anılmasıyla başladı.

Sn. Ali Kemal TORAMAN, konuşmalarında son dönemlerde artan yeni sanal dolandırıcılık türlerinden, bunlarla nasıl mücadele edileceğinden ve dijital dünyada dikkat edilecek hususlardan bahsederken, gelecekte siber güvenlik alanında çalışmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulundu. Özellikle siber zorbalığa maruz kalan bireylerin vakit kaybetmeden kendilerine başvurması gerektiğinin altını çizen TORAMAN halkımızı sanal dünya hakkında bilinçlendirerek tehditlerden korumayı amaçlayan SİBERAY projesinin internet üzerinden araştırılmasını tavsiye etti.

Panel sonu kapanış konuşmasında genel değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet ÇELİK siber güvenliğin ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurgulayarak, katkılarından dolayı İl Emniyet Müdürlüğü’ne,  İlçe Emniyet Müdürümüz Sn. YÜCESOY nezdinde Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Sn. TORAMAN’a ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Şehidimiz Serhan ALIŞKAN

Aziz şehidimizin ruhu şad olsun,

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2021, Cuma