Tavşanlı Myo’da Kütahya Tasarım Teknokent Yönetimi Toplantısı

Tavşanlı MYO’da Kütahya Tasarım Teknokent Yönetimi Toplantısı

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetim Kurulu  toplantısı Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzun ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliklerinde 22 Haziran 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Toplantı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan GÖÇMEZ, Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan ÖZ, Kütahya İl Özel İdaresi Sekreteri Murat KOYAK, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref KAZCIOĞLU,  Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi Temsilcisi Mustafa YENİPAZAR, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yard. Hasan ÖZYAŞAR, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Hasan ÖNCEL’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Teknokent Yönetimi Kurulu toplantısı öncesinde Tavşanlı MYO, Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okul akademik personelimizin yanı sıra Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Uluçay Bilim ve Sanat Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi, Makine Mühendisleri Odası Tavşanı Temsilciliği, Nursan AR-GE Merkezi yetkilileri, GLİ Mühendislerinin katıldığı toplantı Okul Müdürümüz Prof. Dr. İsmet ÇELİK’in açılış konuşması ile başladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan GÖÇMEZ ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe’nin konuşmalarının ardından Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr. Ersan ÖZ teknokent ile ilgili bilgilendirme yaptı. Toplantı sırasında Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref KAZCIOĞLU’da bilgi tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Okul Müdürümüz Prof. Dr. İsmet ÇELİK; okulumuz, bölümlerimiz ve gerçekleştirilen projelerimiz ve diğer faaliyetlerimiz hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan GÖÇMEZ ise, üniversitemizin dünya üniversiteleri arasında giderek artan başarıları, verilen proje destekleri ve üniversitemizde yürütülen projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Ev sahipliği dolayısıyla Meslek Yüksekokulumuza ve Tavşanlı Ticaret Odasına teşekkürlerini ifade etti.

Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut EFE, Tavşanlı Ticaret Odası olarak bölgemizde sürdürdükleri faaliyetleri ve özellikle eğitim öğretim işbirlikleri ve proje çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Kütahya Tasarım Teknokent Müdürü Prof. Dr. Ersan ÖZ, Teknoloji Geliştirme Bölgesi faaliyetleri kapsamında olan Teknokent hakkında bilgi verdi. Teknokent’te bulunan şirketlerin sayısının geçmiş yıllara göre giderek arttığını belirten Prof. Dr. ÖZ, Teknokent’lerin proje yapan ve projelerini ticarileştirmek isteyen akademisyen, öğretmen ve firma yetkililerine sunduğu olanaklar ve elde edilecek prosedürel ve mali avantajlar hakkında açıklamalar yaptı. Teknokent binalarının şu an tam kapasite kullanıldığını ve giderek büyüdüklerini belirten Teknokent Müdürümüz, kapılarının her zaman açık olduğunu ve teknokent ortaklığı ve teknokent avantajlarından yararlanmaları konusunda girişimciler ve araştırmacılara her konuda yardımcı olacaklarını belirtti.

Simav Ticaret ve Sanayi Odası Şeref KAZCIOĞLU’da söz alarak araştırmacı ve girişimcilerin her zaman teknokent ortaklıkları ve diğer prosedürler konusunda ana düşüncenin iyi anlaşılması ve hedefe odaklanılmasının öneminden ve Simav ilçemizde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarında tecrübelerinden örnekler verdi.

Soru-cevapların alınmasından sonra bilgilendirme toplantısı sona erdi ve Teknokent Yönetim Kurulu Resmi toplantısına geçildi. Okulumuzun Biyoyakıt Üniteleri Birimi ve Lavanta Bahçemizin gezilmesinin ardından Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliğinde öğle yemeğinin yenilmesi ile Kütahya Tasarım Teknokent Yönetim Kurulumuzun Tavşanlı ilçemizdeki faaliyetleri, karşılıklı iyi niyet ve temenniler sunularak sona erdi.

Bu ay toplantılarını okulumuzda yaparak, değerli bilgilerini alma fırsatını bulduğumuz Kütahya Teknokent Yönetim Kurulu Üyelerine ve ev sahipliğindeki paydaşımız Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odamıza, DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu olarak teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022, Perşembe