Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü İşbirliği ile Meslek Yüksekokulumuzda Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı

TAVŞANLI MYO’da ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Rektörlüğümüzün görüşleri ve Okul Müdürlüğümüzün planlamaları ile Meslek Yüksekokulumuzun atıl durumdaki 30 dekarlık arazisi işlenerek ağaçlandıma ve tarım amaçlı kullanıma hazır hale getirildi. Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğümüzün makine ekipman desteği ile gerçekleştirilen çalışmada DPÜ Tavşanlı Kampüsü’nün Tavşanlı MYO binasının kuzey kısmında olan ve taşlık, dik eğimli, dere yataklı, engebeli ve işlenmeye uygun olmayan arazi üzerinde iyileştirme çalışmaları yapıldı. 5-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmada öncelikle eğim düzeltmesi kayalıkların kaldırılması ve yıllardır akıntısı olmayan dere yatağı düzleme çalışmaları yapıldı. Düzeltme çalışmalarının ardından arazinin yaklaşık 25 dekarlık kısmı Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü’müze ait dozer ile sürüldü. Daha sonra kampüs alanını çevreleyen güvenlik tel çitlerinin iç kısmından güvenlik kontrolü ve yürüyüş amaçlı çevre yolu açıldı.

Okul Müdürümüz Prof.Dr.İsmet ÇELİK yaptığı açıklamada işlenen arazide Rektörlüğümüz ile yapılacak görüşmelerden sonra enerji bitkileri, lavanta, aromatik bitkilerin yetiştirilebileceğini yada arazinin tarım amaçlı kullanılabileceğini belirterek kampüsümüzün Tavşanlı ilçemize yakışan daha güzel bir duruma getirileceğini ifade etti.

Yapılan çalışmalar sonunda işlenen atıl arazinin yaklaşık 25 dekarlık kısmı tarım amaçlı kullanıma ve ağaçlandırmaya uygun hale getirildi. Yapılan düzenleme çalışmalarında Tavşanlı Orman İşletme Müdürümüz Sinan ÖZDAĞ başta olmak üzere Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü'müzün tüm personeline DPÜ Tavşanlı MYO olarak teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2022, Cuma