Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Prog. (Program kapanmıştır.)

Endüstriyel Otomasyon Programı, 2005 yılında 40 öğrenci (Normal öğretim) ile açılmıştır.  2006 yılında ise programa ilave olarak 40 öğrenci ile İkinci öğretimi de açılmıştır.

TANIM

Endüstriyel Otomasyon Programından mezun olan öğrenciler, aşağıdaki konularda bilgi ve beceri kazanırlar:

• Elektronik elemanları tanır ve elektronik değerlerin okunması ile ilgili teknikleri bilir.
  • Elektrik, elektronik ve pnömatik diyagramlarındaki elemanları tanır.
  • Kendi sorumluluğundaki teçhizatın işletilmesi ile ilgili temel elektrik ve elektronik prensipleri anlar.
  • Mikroişlemci kavramlarını öğrenir ve uygular. Mekanik, pnömatik ve elektronik kontrol cihazları ile ilgili başlıca prensipleri bilir.
  • Seviye, basınç, sıcaklık, akış hızı ve nem gibi değişkenlerin algılanma (ölçme) tekniklerini ve kontrol yöntemlerini bilir.
  • Bilgisayar hazır paket programlarını kullanır, bir programlama dilini öğrenir.
  • Programlanabilir lojik kontrol devrelerini ve endüstriyel uygulamalarını öğrenir.
  • Uluslararası temel enstrümantasyon sembollerini kullanır.

KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI DERS PLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

KONTROL VE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Son Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2021, Cumartesi