Tarım ve Hayvancılık Sektörü Temsilcileri Projelerini Aktarmak Üzere Bir Araya Geldi.

Kütahya İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Organizasyonuyla Kütahya ve İlçelerinde faaliyet gösteren tarım ve hayvancılık sektör temsilcileri Zafer Kalkınma Ajansında Bir araya Geldi. Tarım ve Ormancılık Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişçi’nin başkanlığını yürüttüğü ve Rektörümüz Prof.Dr.Kazım Uysal’ında katıldığı toplantıda katılımcılar sorunlarını ve projelerini  Tarım ve Orman Bakanımız Kirişçi ve ekibine iletti. Kütahya ili geneli tarım, ormancılık ve hayvancılık konularının konuşulduğu toplantıya Tavşanlı Meslek Yüksekokulu adına Öğr.Gör.Mustafa Çağrı Demir katılım sağladı. Bakanımız tarafından Tarım, hayvancılık ve ormancılık alanlarına bilimsel yaklaşım sergilenmesinin önemine dikkat çekilerek özellikle tarım alanlarının akıllıca kullanılması, akıllı tarım uygulamaları ve su tasarrufu konuları toplantının gündeminde olan konular oldu. Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu olarak Müdürümüz  Prof.Dr. İsmet Çelik yönetiminde gerçekleştirilen kampüsümüz içerisindeki atıl arazilerin lavanta bahçesine dönüştürülmesi ve çevresel atıkların enerjiye dönüştürüldüğü bioyakıt üniteleri projelerinin topluma faydaları göz önüne alındığında üniversitelerin bu alanda halkımıza öncülük etmesinin gerekliliği ortaya konulmuştur. Özellikle tarım, hayvancılık ve ormancılık alanlarında yapılacak projeler ile gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılabilir bir dünyayı ancak sürdürülebilir tarım faaliyetlerini sayesinde aktarabiliriz. Toplantının ardından kurulan standlarda Prof.Dr. Kirişçi ve ekibine Kütahya yöresine ait coğrafi işaretli ürünler tanıtıldı. Tavşanlı leblebisininde bulunduğu standa ilgi oldukça yoğun oldu. İlçemizde tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren Yılmazlar Madencilik, Kışlademirli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tepecik Slaj firması da başarılarıyla dikkat çeken firmalar arasında yer aldılar.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2023, Cumartesi