DPÜ Tavşanlı Kampüsünde Lavanta Bahçesi Yürüyüş Yolları Yapımı Tüm Hızıyla Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Kampüsü Meslek Yüksekokulu sahasında bulunan 3000 kök lavanta bahçesi ve yanındaki şehit fidanlarının yürüyüş yollarına ait bordür ve taş döşeme çalışmaları başladı. Tavşanlı Belediyesi, Tunçbilek Belediyesi, Kuruçay Belediyesi, Tepecik Belediyesi, Tavşanlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve Yılmazlar Madencilik'in katkılarıyla başlayan çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve lavanta bahçesinin ziyaretçilere açılması planlanıyor. Lavanta Bahçesinin hemen yanında bulunan şehit fidanlığında ise Tavşanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği kayıtlarında yer alan şehitlerimizin isimlerine dikilen fidanlar ile şehitlerimizin hatıraları yaşatılıyor. Lavanta bahçesini ve şehit fidanlığını ziyaret etmek isteyen ziyaretçilerimiz, doğa sever ziayertcilerimiz ve lavanta bahçesinde fotoğraf çektirmek isteyen misafirlerimizin yoğun ilgi göstermesi düşünülen lavanta bahçesi aynı zamanda üniversite öğrencilerinin lavantalar içinde bir okulda okumasını sağlayacak. Yapılan yürüyüş yolları ile lavanta bahçesinin görsel güzelliği daha da arttırılırken, ziyaretcilerin hoş vakit geçirebileceği, doğa ile başbaşa olabilecekleri alanlar oluşturuluyor.

MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yaptığı açıklamada projelerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ifade ederek, DPÜ Tavşanlı Kampüsünün oluşturulan bu alanlar sayesinde şehir ile bütünleşeceğini, akademik yetkinliğinin yanısıra oluşturulan bu sosyal alanlar ile okullarının daha çok tercih edilen bir üniversite durumuna geleceğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı