Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda Düzenlenen “Büyük Türkiye Vizyonu Paneli” Ne DPÜ Tavşanlı MYO Olarak Katılım Sağladık.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda Düzenlenen “Büyük Türkiye Vizyonu Paneli” Ne DPÜ Tavşanlı MYO Olarak Katılım Sağladık.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Organizasyonuyla Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Binasında Türk Dünyası’nın ortak geleceği ile ortak ülküsünün ele alındığı “Büyük Türkiye Vizyonu” paneli düzenlendi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nu temsilen Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Mustafa Çağrı Demir’in katılım sağladığı panele Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerinin önemli devlet kurumları ve üniversitelerinden panelistleri dinlemek üzere konuklar davet edildi.  Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'in yaptığı panel, oturumların tamamlanmasıyla sona erdi.

Panele Kurumumuzu temsilen katılım gösteren Öğr.Gör. Mustafa Çağrı Demir İletişim Başkanımız Fahrettin Altun ve Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev’e Üniversitemizin alanla ilgili çalışmalarından Türk Cumhuriyetlerinden Üniversitelerimizi tercih ederek Kütahya’ya gelen öğrencilerimizin memnuniyeti ve sayılarından bahsetti. Ayrıca Panel Esnasında Panelistlere Türkçenin doğru kullanımı ile ilgili Soru Yönelten Demir Popüler Kültürün Yarattığı ve gençler arasında oldukça hızlı yayılan İngilizce söylemlerin diğer bir ifade ile Plaza dilinin Türkçemize verdiği zarara dikkat çekti.

Birbirinden değerli alanında uzman, duayen akademisyenlerin Türk Devlet Teşkilatı ve Büyük Türk Birliğinin önemi ve gelişimi hakkında gerçekleştirdikleri sunumlarda “Türkiye Yüzyılında” Türk devletleri arasında ortak tarih, dil ve değerler temelinde birlikteliği teşvik etmek,Türk Halkları arasındaki yapıcı birleştirici iletişimi geliştirmek başta olmak üzere, ülkeler arasında birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirme konuları ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2023, Cuma