Milli Gururumuz Togg DPÜ Tavşanlı Myo‘da

Milli Gururumuz Togg DPÜ Tavşanlı Myo‘da

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odamıza tescilli bulunan TOGG T10X milli elektrikli otomobilimiz Tavşanlı MYO'ya getirilirek Okul Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik ile akademik ve idari personelimiz tarafından test edildi. 
2126 Kg ağırlığında, Anadolu Kırmızısı rengindeki T10X model araç 160 kW (218 HP) gücünde ve 350 Nm Tork üretebiliyor. Azami hızı 180 km/h olan arac 100 Km hıza 7.8 saniyede ulaşabiliyor ve motor türü Permanent Magnet Synchronous Motor (PMSM). 100 Km de 16.9 kWh enerji tüketiyor. TOGG'un Anadolu topraklarının tutkusunu ve cana yakınlığını temsil eden ANADOLU KIRMIZISI rengi, Zeytin ağaçlarının gölgelerinde kalan mavi suları temsil eden MAVİ rengi, Pamukkale travertenlerini temsil eden BEYAZ rengi, Kapadokya peri bacalarını temsil eden BEJ rengi, Kula’nın doğasını temsil eden GRİ rengi ve oltu taşını temsil eden SİYAH rengi bulunmaktadır.
Okul müdürü ve okul personeli tarafından kullanılan araç büyük beğeni aldı. Prof.Dr. Çelik yaptığı açıklamada TOGG aracını kullanma ve test imkanı veren Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek, aracı kullandığında ilk izlenim olarak kalite, konfor ve güven yönünden çok iyi bir araç olduğunu hissetiğini; mekanik, malzeme, elektrik, elektronik, bilgisayar ve yapay zeka teknolojilerinin en üst seviyede elektrikli milli aracımızda bir araya geldiği belirtti. Prof.Dr.Çelik ayrıca TOGG milli aracımızın fikrinin oluşmasından, tasarımına, imalatına ve kullanım boyutuna gelmesinde emeği geçenlere minnettar olduğunu ifade etti.

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2023, Çarşamba