DPÜ Tavşanlı Myo’nun Kontenjanları %100 Doluluk Oranına Ulaştı

DPÜ Tavşanlı Myo’nun Kontenjanları %100 Doluluk Oranına Ulaştı

1993 yılında açılan ve 30 yıldır eğitim-öğretim faaliyetleri sürdüren köklü bir geçmişe sahip, gelişmiş ve modern bir ilçede bulunan Tavşanlı MYO’nun tüm programları 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre %100 oranında doldu. Toplamda 475 yeni öğrenci kontenjanı olan okulun 2023 YKS sonuçlarına göre okul birincileri ve 35 yaş üstü kontenjanları ile toplamda 21 öğrenci daha artarak 496 öğrencinin yerleştirilmesi ile daha da artarak dolmuş oldu. Bu yerleştirmeler ve öğrenci kayıtları sonrasında Tavşanlı MYO’da kayıtlı toplam öğrenci sayısının 1906’ya ulaşması bekleniyor. Tavşanlı MYO’da Bilgisayar Programcılığı, İnternet Ağ Teknolojileri, Makine, Otomotiv, Harita Kadastro, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Lojistik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları olmak üzere altısı teknik dördü sosyal, toplamda on adet program bulunuyor.

MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yaptığı açıklamada Tavşanlı MYO’yu tercih eden öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederek kendilerine emanet edilen öğrencileri akademik yönden en iyi seviyede yetiştirmenin yanı sıra düzenleyecekleri bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerinin özgüvenli, girişimci, tarihi ve milli değerlerimize bağlı ve nitelikli bireyler olarak gururla mezun olacaklarını belirtti. Prof.Dr. Çelik Tavşanlı MYO’yu ülkemizin tüm bölgelerinden öğrencilerin tercih ettiğini ve Tavşanlı MYO’nun tüm ülkemizde tanınan bir okul olduğunu belirterek 2023 YKS sonuçlarına göre Kütahya ilinden okula yerleşen öğrencilerin  oranının %17.7 olduğunu; toplam öğrenci sayısının bölgelere göre incelendiğinde % 28’inin Ege, % 21’inin Marmara, % 14’ünün Karadeniz, % 13 ünün İç Anadolu, % 10’unun Doğu Anadolu, % 9’inin Akdeniz ve % 5’inin Güney Doğu Anadolu Bölgesindeki illerimizden Tavşanlı MYO’yu tercih ettiklerini belirtti.

DPÜ Tavşanlı Kampüsünde 364’ü kız olmak üzere 772 öğrenci kapasiteli KYK Aslanbey KYK yurdunun yanı sıra çok yakın konumda olan şehir merkezindeki özel yurtlar, kiralık apart ve daireler ile öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten okul müdürü okullarına yerleşen öğrencilerin devlet yurdunda barınmayı tercih etmeleri halinde yasal süreci kaçırmadan  E-Devlet kapısı üzerinden başvurularını yapabileceklerini ifade etti.

Prof.Dr.Çelik son olarak okullarını kazanan öğrencilere başarılar diledi ve okul kayıt işlemleri ile ilgili olarak Üniversitemizin ve Tavşanlı MYO’nun resmi web sayfalarında gerekli açıklamaların ayrıntılı olarak yapıldığını, prosedürleri dikkatle okuyarak takip etmelerini ve kayıtlarını yapmalarını istedi.

Kayıtlar için aşağıdaki linkden bilgi alınabilir:

https://oidb.dpu.edu.tr/tr/index/sayfa/13136/yks-sonuclarina-gore-universitemize-yerlesen-yeni-ogrenci-kayitlari

Son Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2023, Pazar