Okulumuz Motorlu Taşıtlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyeleri “International Symposium on Automotive Science and Technology” Sempozyumuna Katılım Sağladılar.

Okulumuz Motorlu Taşıtlar ve Ulaştırma Teknolojileri bölümü Öğretim üyeleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif KUNT ve Doç. Dr. Haluk GÜNEŞ Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Organizatörlüğünde 7-8 Eylül 2023 tarihinde üçüncüsü düzenlenen “International Symposium on Automotive Science and Technology” sempozyumuna “Elektrikli Bir Taşıtta Yeni ve Eski Batarya Kullanımının Sonuçlarının Karşılaştırılması Üzerine Bir Çalışma” adlı bildiri ile katılım sağlamışlardır.

Bu çalışmada yazarlar elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların eskimeye bağlı kapasite azalması durumunda yeni bir batarya ile aynı sürüş şartlarında performans karşılaştırması yapmışlardır. Sonuç olarak eski batarya yeniye kıyasla 15 km daha az menzil sunmuştur. Bataryaların kullanıma bağlı olarak kapasite kayıpları geciktirilebilirse daha uzun süre taşıtlarda hizmet verecektir. Bunun için batarya güvenlik ve taşıt kontrol sisteminin tasarımında batarya yaşlanmasına bağlı olarak kullanım öneriler sunulabilir. Böylece dünya kaynakları elektrikli taşıtlara geçiş sürecinde daha verimli kullanılmış olacaktır.

Okulumuzu temsilen sempozyuma katılım sağlayan öğretim üyelerimize Tavşanlı MYO Müdürlüğü olarak teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2023, Cuma