Tavşanlı Myo’da “Narko Gençlik” Semineri

Tavşanlı Myo’da “Narko Gençlik” Semineri

Kütahya Emniyet Müdürlüğü ve Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Birimleri tarafından Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda öğrencilerine yönelik “Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında seminer gerçekleştirildi. Bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonunda 6 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen seminer, Başkomiser Ekrem Seyfi ve Polis Memuru Mehmet Çolak tarafından verildi.

Seminerde, uyuşturucu madde kullanımının nedenleri, çok boyutlu zararları ve bağımlılığın erken dönemde fark edilmesi için bilinmesi gerekenler üzerinde duruldu. Uyuşturucu madde ile mücadelede bilgi eksiliği ve yanlış bilinen doğrular, aile ilişkileri, çevresel faktörlerin değerlendirilmesi yapılarak uyuşturucu ile mücadele yolları ve profesyonel destek merkezleri hakkında bilgi verildi ve uyuşturucusuz bir toplumun hepimizin eseri olacağını vurgulandı. Seminerde ayrıca teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, duyarlılığı daha etkin hale getirmek ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan “UYUMA (UYUşturucuyla Mücadele Aplikasyonu)” mobil uygulaması öğrencilere tanıtıldı.

Çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı seminerde uyuşturucu madde ile mücadele konusunda Tavşanlı Polisinin her zaman öğrencilerin yanında olduğu vurgulanarak öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Öğrencilerimizi bilgilendirmeleri dolayısıyla İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimize Tavşanlı MYO olarak teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2023, Salı