Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Okulumuzu ve İlçemizdeki Sanayi Kuruluşlarını Ziyaret Ettiler

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Okulumuzu ve İlçemizdeki Sanayi Kuruluşlarını Ziyaret Ettiler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuza ziyarette bulundular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın'ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında Rektör ve Rektör Yardımcımız Tavşanlı MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik ve MYO personelimiz tarafından karşılandı. MYO'da yer alan bölümlerimizin başkanlarından eğitim ve yürütülen projeler hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Kızıltoprak, meslek yüksekokulların ara eleman yetiştirmedeki önemine dikkat çekerek birimlerin ihtiyaçlarına göre güçlendirilecek akademik kadrolarla daha nitelikli ara elemanlar yetiştirileceğini söyledi.

Yerleşke içerisinde yer alan lavanta bahçesi ve çevresel atıklardan pelet yakıtı üretim biriminde de incelemelerde bulunan Rektörümüz, benzer bir tesisin Evliya Çelebi Yerleşkemizde kurulması için çalışma yapılmasını istedi.

Ziyaretin İkinci Bölümünde İlçemizdeki Sanayi Kuruluşları Zİyaret Edildi

Tavşanlı programının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Üniversite-Sanayi iş birliğini arttırmak amacıyla Tavşanlı Leblebiciler Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan firmalara ziyaretlerde bulundular.

Tavşanlıda Leblebi üretim faaliyetlerini sürdüren Korkmazlar Leblebi Sahibi Zeynel Korkmaz, Bakırlar Leblebi Sahibi Himmet Özer ve Tavşanlı Leblebiciler Derneği Başkanı İsmail Şen ile bir araya gelen Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Tavşanlı MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik eşlik etti.

Ziyarette leblebi üretim süreçlerini gözlemleyen Rektörümüz, firmaları üniversite ile iş birlği içerisinde olmaya ve yeni projeler üretmeye davet etti. Ziyaretin devamında Tavşanlı Organize Sanayi bölgesinin en büyük firmalarından olan Nursan Elektrik Donanım A.Ş. firması Genel Müdürü Necati Çağatay Üstündağ ile bir araya gelen Rektör Kızıltoprak, üniversitemiz ile birlikte yürütülen mevcut projeler ile ileriye dönük geliştirilebilecek projeler hakkında istişareler gerçekleştirildi.

Kurumlar arasındaki iş birliğinin arttırılması konusunda mutabık kalınan toplantı sonrası Rektörümüz fabrika üretim hatlarını gezerek millî otomobilimiz TOGG’un da elektrik-eletronik malzemelerinin üretim süreçleri hakkında Genel Müdür Üstündağ ve Ar-Ge Müdürü Sema Yurt Yıldırım’dan bilgiler aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Özer Aydın'a okulumuza ve Tavşanlımıza yaptıkları nazik ziyaretleri dolayısıyla Tavşanlı MYO olarak teşekkür ederiz.

 

Son Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2023, Pazar