DPÜ Tavşanlı MYO ve Tavşanlı Tso Organizasyonu ile Paramı Yönetiyorum Semineri Verildi

DPÜ Tavşanlı MYO ve Tavşanlı Tso Organizasyonu ile Paramı Yönetiyorum Semineri Verildi

17 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) işbirliği ile düzenlenen "Paramı Yönetiyorum-Finansal Okur Yazarlık" Semineri ile toplumumuzun finansal bilincini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı.
TTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmalarını, Kadın Girişimler Kurulunu temsilen Ecz.Şule Arslan Ozan ve MYO Müdürü Prof.Dr. İsmet Çelik yaptı. Seminerin konuşmacısı ise Öğr.Gör. Mustafa Çağrı Demir oldu.
Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir, "Paramı Yönetiyorum" konulu seminerinde katılımcılara Günümüz ekonomisinin işleyiş dinamikleri, finansal kavramlar, toplumumuzun harcama alışkanlıkları, küreselleşmenin ekonomiye etkileri, yatırımcı psikolojisi, ve yatırım araçları ile ilgili bilgiler vererek katılımcılara  nasıl yatırım yapılabileceği konularında detaylı bilgiler paylaştı. Pratik örneklerle desteklenen sunum, finansal okur yazarlığı teşvik etmek adına katılımcılara değerli perspektifler kazandırdı.
Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe'nin de katılımıyla gerçekleşen seminerin temel hedefinin, toplumun finansal okuryazarlık seviyesini yükselterek bireylerin kendi ekonomik değerlerini başkalarına ihtiyaç duymadan koruyabilmesini sağlamak olduğu vurgulandı. Bunun yanı sıra seminer ile halkın ekonomik olaylar karşısında daha öngörülü olmasını ve çıkarımlar yapabilme yeteneğini geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu çabalar aracılığıyla, ülkemizin kalkınma sürecine olumlu bir katkıda bulunularak ekonomik açıdan daha güçlü bir toplumun oluşmasına hizmet edilecektir.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023, Pazartesi