Toyota Otomotiv Firması - Tavşanlı MYO İşbirliği ile Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Konulu Seminer Verildi

Toyota Otomotiv Firması - Tavşanlı MYO İşbirliği ile Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Konulu Seminer Verildi

5-6 Aralık 2023 tarihlerinde  DPÜ Tavşanlı MYO'da Toyota Eğitim Merkezi İşbirliği ile Hibrid Elektrikli Taşıtlar konusunda eğitim seminerleri düzenlendi. MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Refik Raşit Küçükkağnıcı, MYO Otomotiv BölümÜ Başkanı Doç.Dr.M.Akif  Kunt ve Dr.Öğr.Üyesi Haluk Güneş ile TOYOTA Eğitim Merkezi mühendisleri Ekrem Tosun ve Gözde Polatcan'ın ortak  organizasyonları ile düzenlenen etkinlikte hızla gelişmekte ve yaygınlaşmakta olan hibrid-elektrikli araçlarla ilgili olarak iş güvenliği, araçların çalışma prensibi, hibrid-elektirkli araç tipleri ve araçların sistem parçaları, çalışma modları ve bu araçların bakımları hakkında bilgi verildi. Eğitimin ilk günü otomotiv, elektronik-otomasyon  bölümlerinden oluşan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ile Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin motor ve elektrik-elektronik bölümü öğretmenlerine eğticilerin eğitimi konulu seminer verildi. Eğitimin ikinci gününde ise Tavşanlı MYO otomotiv ve elektronik-otomasyon bölümleri öğrencilerine seminer verildi.

Eğitimler sırasına Tavşanlı Kaymakamı Sayın Hayrettin Baskın eğitim sınıfını ziyaret ederek, taşıtlar konusunda güncel ve giderek yaygınlaşan elektirikli hibrid araçlar konularında Tavşanlı MYO-Toyota Firması-Tavşanlı İlçe Milli Müdürlüğü organizasyonları ile düzenlenen bu eğtimin önemine dikkat çekti ve emeği geçenlere teşekkür etti. DPÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Özer Aydın'da eğitim etkinliğini ziyeret ederek yaptığı konuşmasında öğrencilerimizin kendilerine sunulan bu fırsatları iyi değerlendirmelerini istedi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde bu tür etkiniklere her zaman destek olacağını belirterek katılımcılara, organizasyonu yapanlara teşekkür etti. MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Refik Raşit Küçükkağnıcı yaptıkları ortak açıklamada üniversite, sanayi ve milli eğitimin kurumları arasında işbilirliğinin önemine işaret ederek Tavşanlı ilçesinde bu işbirliğini geliştirerek bölgemize ve ülkemize fayda sağlama noktasında ortak projeler ve eğitim işbirlikleri yapmak için tüm gayretleriyle çalışacaklarını belirttiler.

Bölgemizin endüstriyel kalkınmasında ve eğitim faaaliyetlerinde önemli katkıları olan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) da verilen etkinliği desteklediler. 

DPÜ Tavşanlı MYO olarak İlçe Kaymakamı Sayın Hayrettin Baskın'a, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Özer Aydın'a, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, eğitim işbirliğimize verdiği seminerleri ile destek veren TOYOTA Eğitim Merkezi mühendislerine, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasına, Otomotiv Bölümü Öğretim üyelerimiz ile eğitimlere katılan akademisyenlere, Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, Perşembe