İç İşleri Bakanlığı - DPÜ Tavşanlı MYO Ortak Organizasyonu ile “İnternet Güvenliği“ Semineri Verildi.

İç İşleri Bakanlığı - DPÜ Tavşanlı MYO Ortak Organizasyonu ile “İnternet Güvenliği“ Semineri Verildi.

İç İşleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü - DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) ortak organizasyonuyla 13.12.2023 tarihinde Siber Güvenlik Mühendisi Ömer Faruk Gültekin tarafından “İnternet Güvenliği”  semineri düzenlendi.

Moderatörlüğünü Tavşanlı MYO İnternet Ağ Teknolojileri Programı Öğretim Görevlisi Alper Ateş’in yaptığı seminere online ve yüz yüze yoğun katılımın sağlandığı görüldü. MYO akademisyenleri, MEB öğretmenleri, MYO öğrencilerinin yanı sıra online olarak Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri ve ilgilenen diğer konuklar seminere katıldılar. Seminerde, mesleki tecrübeleri ile Müh.Gültekin ve Öğr.Gör.Ateş tarafından, çağımızın en etkili iletişim aracı olarak kullanılan internetin etkin, verimli ve güvenilir biçimde kullanılmasında internet güvenliği, internet ağ sistemleri, siber güvenlik risk yönetimi, envanter cihaz donanım yönetimi, log kayıt yönetimi konularında katılımcılara  bilgi verildi. Ayrıca bilgi teknolojileri, siber güvenlik, internet ağ teknolojileri alanlarında üniversite mezuniyeti sonrası istihdama yönelik sertifika ve eğitim planlamaları hakkında katılımcılar bilgilendirildiler. Seminerin sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Görevi dolayısıyla seminere mühendislik fakültesinden online bağlantı ile katılan Tavşanlı MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik, İç İşleri Bakanlığı'ndan katılan Ömer Faruk Gültekin’e ve Öğr.Gör.Alper Ateş’e değerli bilgilendirmeleri ve katılımcılara da katılımları dolayısıyla teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2023, Cumartesi