Öğr. Gör. Ayşe Öztürk‘ten Erasmus Kapsamında İspanya Leon Üniversitesi‘nde Eğitim Verme Faaliyeti Gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Ayşe Öztürk‘ten Erasmus Kapsamında İspanya Leon Üniversitesi‘nde Eğitim Verme Faaliyeti Gerçekleştirildi.

Okulumuz akademsiyenlerinden Öğr. Gör. Ayşe Öztürk, 15-19.04.2024 tarihleri arasında Erasmus+ KA131  Ders Verme Programı kapsamında, Kuzey İspanya'da bulunan Leon Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ni ziyaret etti. 

Faaliyet kapsamında, Makine Öğrenmesi Laboratuvarı'nda Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme konusunda özel bir çalışma alanı olan 'Aşırı Öğrenme' (Overfitting) konusu anlatıldı ve öğrencilerin daha iyi anlaması için, öğrencilere veri setleri verildi ve optimum öğrenme için gerekli parametrelerin belirlenmesi konusunda deneyim kazanmaları sağlandı.   Öğr. Gör. Öztürk ayrıca, üniversitede bulunan bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği alanlarında çalışan akademisyenlerle de bir araya gelerek ortak çalışmalar konusunda istişareler gerçekleştirdi ve akademisyenlere Kütahya, Tavşanlı ve üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Uluslararası işbirliğini arttıracak projeler üzerine konuşuldu ve yapay zeka alanında ileride ortak bir proje oluşturabilmek için iki üniversite arasında işbirliği fırsatları değerlendirildi.

Erasmus faaliyetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik;  bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden ve akademik işbirliği fırsatları yaratan bu ziyaretlerin üniversitemizin uluslararası arenada görünürlüğünü de artırmakta olduğuna değinerek sürece katkıda bulunan öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2024, Perşembe