Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik’ten Erasmus Kapsamında Kuzey Makedonya, Güney Doğu Avrupa Üniversitesi‘ne Gerçekleştirilen Ziyaret

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik’ten Erasmus Kapsamında Kuzey Makedonya, Güney Doğu Avrupa Üniversitesi‘ne Gerçekleştirilen Ziyaret

Okulumuz Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik tarafından,  üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nce gerçekleştirilen “2022 Proje Yılı Erasmus+KA131 DUMLUPINAR” Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında, Kuzey Makedenya’nın Tetova (Kalkandelen) kentinde bulunan Güney Doğu Avrupa Üniversitesi’nde (South East European University) 23-27 Nisan 2024 tarihleri arasında eğitim alma programına katılım gerçekleştirildi.

Eğitim alma programı kapsamında, Erasmus Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Bujar Sinani ile görüşme gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sinani tarafından üniversite hakkında, üniversiteye ulaşım, eğitim öğretim sistemi, üniversitenin fakülteleri, bölümleri, akademik personeli ve öğrenci sayıları hakkında da bilgilendirme yapıldı. Yapılan görüşmede Erasmus programı kapsamında bölümler arası anlaşmaların arttırılması ve geliştirilmesi hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Tavşanlı Meslek Yüksekokulu bölüm öğrencilerinin Erasmus programlarından yararlanması için yapılması gerekenler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Sayın Sinani ile birlikte üniversite birimlerindeki yöneticiler ve akademik personellerle görüşmeler gerçekleştirildi ve üniversite kampüs içindeki rektörlük, kütüphane ve laboratuvar binaları ziyaret edildi.

Program kapsamında, Çağdaş Bilimler ve Teknolojiler Fakültesi (Faculty of Contemporary Sciences and Technologies) dekanı Prof. Dr. Xhemal Zenuni ile bir görüşme yapıldı. Prof. Dr. Zenuni tarafından fakültenin tanıtımı gerçekleştirilerek; fakültenin bilgisayar bilimi, bilgisayar mühendisliği ve işletme bilişimiyle birlikte; Bilişim Teknolojilerinde (IT) mezunlarına faydalı fırsatlar sunan programlar içerdiğine değinildi.

Dr. Öğr. Üyesi Çelik ziyaret kapsamında ayrıca Doç Dr. Rakib Amdiu ve Bilgisayar Mühendisi Mensur Mamuti ile de görüşme gerçekleştirdi. Doç. Dr. Amdiu ile Erasmus programlarınınn bölümler arasında daha yaygınlaşması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Doç. Dr. Amdiu, kültürlerimizin ve yaşantımızın benzerliği hakkında bilgiler vererek, yaptığı tasarımlardan bahsetti. Sayın Bilgisayar Mühendisi Mensur Mamuti ile yapılan görüşmede ise, kullanılan yazılım programları ve çalışma alanları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Erasmus faaliyetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik;  bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden ve akademik işbirliği fırsatları yaratan bu ziyaretlerin üniversitemizin uluslararası arenada görünürlüğünü de artırmakta olduğuna değinerek sürece katkıda bulunan öğretim elemanlarına teşekkür etti.

 

Son Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2024, Cuma