Yaz Okulu Kayıt Duyurusu

2016-2017

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YAZ OKULU KAYIT DUYURUSU

 

Üniversitemiz yaz okulu kayıtları 03-05 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Yaz okulu ücretleri ise aynı tarihlerde Ziraat Bankası ATM ve internet bankacılığı üzerinden tahsil edilecek olup, 07 Temmuz 2017 tarihinde ise sadece “Ekle” gününde eklenen ders ücretleri tahsil edilecektir.

Yaz Okulunda açılması düşünülen dersler 20 Haziran 2017 tarihinden itibaren ilgili fakülte/ yüksekokul/ meslek yüksekokulların internet sayfalarından ilan edilecektir.

 

A- UZAKTAN DERS KAYIT AŞAMALARI

  • Üniversitemiz öğrencileri 03-05 Temmuz 2017 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yaparak 05 Temmuz 2017 saat:18:00’a kadar ders kaydı yapabilirler.
  • Derslerini seçerek kaydeden öğrenci, ders kayıt ekranında görülen yaz okulu ücretini yine kayıt tarihleri içerisinde Ziraat Bankası ATM ve internet bankacılığı üzerinden ödeyecektir. Ödemeler öğrenci numarası ile yapılacaktır.
  • Derslerini seçen ve ders ücretini ödeyen öğrenciler OBS’ye giriş yaparak kesinleştirme işlemini yapacaktır. Kayıt tarihlerinde kaydını kesinleştirmeyen öğrencilerin kaydı geçersiz sayılacaktır.
  • 03-05 Temmuz 2017 tarihleri arasında ders kaydını kesinleştiren öğrencilerin ders kayıt onayları, danışmanları tarafından 05 Temmuz 2017 saat:23.59’a kadar yapılacaktır. (Onay için öğrencinin danışmanına gelmesine gerek yoktur.)
  •  Kapatılan dersler 06 Temmuz 2017 tarihinde ilan edilecektir.
  • Öğrenciler, kapatılan derslerinin yerine 07 Temmuz 2017 tarihinde sadece danışmanları ile birlikte ders ekleyebilir. Ders eklemesi yapılması durumunda kaydın danışman tarafından tekrar onaylanması gerekmektedir.

 

B- BİRİMLERDE DANIŞMAN NEZARETİNDE DERS KAYDI

1. Tüm derslerini kendi bölümünden seçemeyen ve/veya başka bölümlerden/birimlerden ders seçecek öğrenciler yukarıda belirtilen ana hususlara ilave olarak aşağıda belirtilen açıklamaya da dikkat etmeleri gerekmektedir:

  • Bir dersin açılmaması veya çakışması nedeniyle o dersi kendi bölümünden alamayan öğrenci, eşleştirme yapılmadıysa kendi bölüm başkanlığından alacağı uygunluk yazısıyla ilgili dersin açıldığı birime/bölüme giderek ders eşleştirmesi yaptırarak söz konusu derse kayıt yapabilecektir.

 

2. Diğer Üniversitelerden Üniversitemiz Yaz Okuluna gelecek öğrenciler;

  • Yaz okulunda diğer Üniversitelerden gelerek Üniversitemizden ders alacak öğrenciler, 03-05 Temmuz 2017 tarihleri arasında nüfus cüzdanı ile birlikte ilgili birimin öğrenci işlerine gelerek Üniversitemiz sistemine kayıt yaptırdıktan sonra aşağıda belirtildiği şekilde ders kayıtlarını yapacaklardır;

- http://obs.dpu.edu.tr adresinden öğrenci girişi seçilerek kullanıcı adı (öğrenci numarası) ve üniversitemiz sistemine kaydedildiğinde kendisi için belirlenen parolayla giriş yapılır.

- Sol taraftaki menülerden “Ders ve Dönem İşlemleri” menüsünden “Ders Kayıt” seçilir.

- Gelen ekranda seçilecek ders hangi yarıyılda ise bulunarak sol tarafındaki “+” butonuna basılır ve içerdeki derse ait “+” işareti tıklanarak ders eklenir.

- Seçilecek derslerin eklenmesi bittikten sonra ekranda görünen tutar öğrenci numarası ile Ziraat Bankası ATM ve internet bankacılığı vasıtasıyla ödenir.

Derslerini seçen ve ders ücretini ödeyen öğrenciler OBS’ye giriş yaparak kesinleştirme işlemini yapacaktır. Kayıt tarihlerinde kaydını kesinleştirmeyen öğrencilerin kaydı geçersiz sayılacaktır.

03-05 Temmuz 2017 tarihleri arasında ders kaydını kesinleştiren öğrencilerin danışman onaylarının 05 Temmuz 2017 saat:23.59’a kadar yapılması gerekmektedir. Kapatılan dersler 06 Temmuz 2017 tarihinde ilan edilecektir.

- Öğrenciler, kapatılan derslerinin yerine 07 Temmuz 2017 tarihinde danışmanları ile birlikte ders ekleyebilir. Ders eklemesi yapılması durumunda kaydın danışman tarafından tekrar onaylanması gerekmektedir.

- Öğrencilerin GSM numaralarının mutlaka sisteme girilmesi gereklidir.

 

C- DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR

  • Öğrenci, yaz okulu ekle süresinde kaydından düşürülen dersler yerine, açılması kesinleşen derslere toplam AKTS sınırları içinde kalmak kaydıyla ders ekleyebilir. Ancak, açılması kesinleşen dersi bırakamaz. Yaz okulunda dersten çekilme uygulanmaz.
  • Öğrenci, yaz okulunda kayıt yapılacak dersin açılması durumunda kendi bölümünden/programından almak zorundadır. Çakışan derslere kayıt yaptırılamaz. Yaz okulunda kendi bölümünde/programında açılmayan veya kayıt yapılamayan bir dersi, kredi ve ders içeriğinin ilgili bölüm başkanlığınca/müdürlükçe uygun görülmesi halinde öncelikle başka bir bölümden/programdan, başka birimlerden veya diğer üniversitelerin yaz okulundan alabilir.
  • Ders ekleme işlemi yapılması durumunda varsa ücret farkının ödenmesi gerekmektedir. İade edilmesi gereken ücret farkı için ise ilgili birime dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekmektedir.
  • Ders kayıt süresi içerisinde (03-05 Temmuz 2017) ders seçmeyen öğrenciye “Ekle” gününde (07 Temmuz 2017) ders kayıt hakkı verilmeyecektir.
  • Yaz Okulunda Yaz Okulu Yönetmeliği çerçevesinde toplam en çok 15 AKTS değerindeki derslere kayıt yaptırılabilir. Ancak, genel not ortalaması 3.00 ve üstünde olan öğrenci, 20 AKTS değerine kadar derse kayıt yaptırabilir.
  • İsteyen öğrenciler yaz okulu ders kayıtlarını birimlerinde danışmanları nezaretinde de yapabilirler.

 

D- İNGİLİZCE VE ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI YAZ OKULU KAYITLARI

Üniversitemiz Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin Yaz Okulu Kaydı:

  • İngilizce ve Arapça hazırlık sınıfı yaz okuluna katılacak Üniversitemiz hazırlık sınıfı öğrencileri, 03-07 Temmuz 2017 tarihleri arasında öğrenci numarası ile Ziraat Bankası ATM’lerinden yaz okulu ücretlerini ödeyeceklerdir. 
  • Bu öğrencilerin ayrıca ders kaydı yaptırmalarına gerek yoktur.

Diğer Öğrencilerin Hazırlık Sınıfı Yaz Okulu Kaydı:

  • İngilizce ve Arapça hazırlık sınıfı yaz okuluna katılacak Üniversitemiz hazırlık sınıfı dışındaki öğrenciler, 03-07 Temmuz 2017 tarihleri arasında tarihlerinde Yabancı Diller Yüksekokuluna/ İslami İlimler Fakültesine şahsen başvuracaklardır.
  • Yabancı Diller Yüksekokuluna/ İslami İlimler Fakültesine başvurarak kaydı yapılan öğrenci, 03-07 Temmuz 2017 tarihleri arasında öğrenci numarası ile Ziraat Bankası ATM’lerinden yaz okulu ücretlerini ödeyecektir.
  • Üniversitemiz dışından gelen ve aşağıdaki tabloda kayıtlı olduğu fakülte/ yüksekokul bilgisi bulunmayan öğrenciler, kendi üniversitelerinde kayıtlı oldukları bölüme göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen yaz okulu birim fiyatı üzerinden hesaplanan ders ücretini öderler.  

 

E- 667 SAYILI KHK KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERİN YAZ OKULU KAYITLARI

  • 667 sayılı KHK kapsamında Üniversitemize yerleştirilen veya 667 KHK kapsamında başka bir üniversiteye yerleştirildiği halde Üniversitemizde özel öğrenci olarak öğrenim gören öğrenciler, yaz okulu ücret durumları farklılık gösterebileceği için uzaktan ders kaydı yapamayacaklardır. Bu öğrenciler, yaz okulu kayıtları için kayıt tarihlerinde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelmeleri gerekmektedir.

 

F- YAZ OKULU ÜCRETLERİ

a) Lisans-Önlisans Azami Ders Saat Ücretleri

Fakülte Adı

Öğretim

Saat Ücreti

İ.İ.B.F.

NÖ-İÖ

27,15 

Fen Edebiyat Fakültesi (Fen)

NÖ-İÖ

25,35 

Fen Edebiyat Fakültesi (Sos.)

NÖ-İÖ

24,15 

Mühendislik Fakültesi

NÖ-İÖ

35,70 

Simav Teknik Eğitim Fakültesi

NÖ-İÖ

25,35 

Simav Teknoloji Fakültesi

NÖ-İÖ

35,70 

Güzel Sanatlar Fakültesi

NÖ-İÖ

27,60 

İslami İlimler Fakültesi

NÖ-İÖ

25,35 

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

NÖ-İÖ

17,85 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

NÖ-İÖ

17,85 

Kütahya Sağlık Yüksekokulu

NÖ-İÖ

17,85 

Meslek Yüksekokulları

NÖ-İÖ

19,80 

 

b) Hazırlık Sınıfı Yaz Okulu Ücretleri

Fakülte Adı

Öğretim

Yaz Okulu Ücreti

İ.İ.B.F.

NÖ-İÖ

226,25 

Fen Edebiyat Fakültesi (Fen)

NÖ-İÖ

211,25 

Fen Edebiyat Fakültesi (Sos.)

NÖ-İÖ

201,25 

Mühendislik Fakültesi

NÖ-İÖ

297,50 

Simav Teknik Eğitim Fakültesi

NÖ-İÖ

211,25 

Simav Teknoloji Fakültesi

NÖ-İÖ

297,50 

Güzel Sanatlar Fakültesi

NÖ-İÖ

230,00 

İslami İlimler Fakültesi

NÖ-İÖ

253,50 

Eğitim Fakültesi

NÖ-İÖ

211,25 

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

NÖ-İÖ

148,75 

Kütahya Sağlık Yüksekokulu

NÖ-İÖ

148,75 

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

NÖ-İÖ

148,75 

Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO

NÖ-İÖ

148,75 

Meslek Yüksekokulları

NÖ-İÖ

165,00 

 

Yabancı Uyruklu öğrencilerin yaz okulu ücretleri de Türk öğrenciler gibi değerlendirilecektir.

 

17 Temmuz 2017, Pazartesi / 3222 defa okundu.

Duyurular


Tüm Duyurular