Kardeş Özbekistan’dan Gelen Akademisyen Sanatçılar Tavşanlı‘yı ve Tavşanlı Myo‘yu Ziyaret Ettiler.

Güzel sanatlar resim ve heykel alanında akademisyenlerden ve sanatçılardan oluşan Özbekistan’lı heyetin ziyaretlerinin ilk durağı DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu oldu. Tavşanlı MYO’yu ziyaretlerinde Okul Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik tarafından karşılanan heyete Tavşanlı ve MYO hakkında bilgi verildi. MYO’da verilen öğle yemeğinin ardından okulumuzda Şehitlerimizin hatıralarına oluşturulan alanlar, lavanta bahçesi ve biyoyakıt geri dönüşüm üniteleri gezildi ve heyet bilgilendirildi. Kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda eden Şehitlerimizin hatıralarına oluşturulan alanlarının gezilmesi sırasında duygusal anlar yaşandı ve Türk devletlerinin dayanışmasının ve birliğinin önemi vurgulandı. Tavşanlı MYO lavanta bahçesinden elde edilen lavanta ürünlerinin Rektörümüz Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak adına misafirlere hediye edilmesinden sonra Tavşanlı ilçe merkezinde düzenlenen ve öğretmen sanatçı Sabri Özdemir’in sürrealist tablolarından oluşan “Benim Gözümden” isimli kişisel resim sergisi gezildi. Daha sonra ilçemizle özdeşleşen Tavşanlı leblebisi firmaları gezilerek Tavşanlı leblebisi Özbek sanatçılara tanıtıldı. Tavşanlı MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik kıymetli ziyaretleri dolayısıyla heyete teşekkür ettiler. Özbek sanatçılar da ilçemizi ve DPÜ Tavşanlı kampüsümüzü çok beğendiklerini belirterek misafirperverliklerinden dolayı Tavşanlı MYO’ya ve ilçemize teşekkür ettiler. Özbek Akademisyenlerin ve Sanatçıların Tavşanlı ziyaretleri hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2024, Salı