Tavşanlı MYO Lavanta Bahçesi Misafirlerini Ağırladı - Şehit Fidanlığı Ziyaretlerinde Bulunduğumuz Günlerin Anlam ve Önemi Vurgulandı

Tavşanlı MYO Lavanta Bahçesi Misafirlerini Ağırladı - Şehit Fidanlığı Ziyaretlerinde Bulunduğumuz Günlerin Anlam ve Önemi Vurgulandı

10 Temmuz 2023 tarihinde açılan ve bu günlerde en güzel görselliğini sunan Tavşanlı Üniversite Kampüsünde bulunan lavanta bahçesi İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanları ve diğer konuklar tarafından ziyaret edildi. Lavantaların hemen yan tarafında Şehitler adına dikilen fidanların olması nedeniyle Şehit ve Gazilerimiz de ziyaretler sırasında anıldılar. Sıcak yaz günlerinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürekli hafif esintinin olduğu lavanta bahçesi serinlemek ve ferahlamak için tercih edilebilecek bir atmosferi sunması ve Tavşanlı ilçe merkezine çok yakın olmasıyla dikkat çekiyor. Yapılan kamelyaların gölgesinde ziyaretçiler eşsiz manzaranın tadını çıkarıyorlar. 

Tavşanlı ilçe kayıtlarımızda bulunan otuz beş şehidimizin adına dikilen fidanlar ve 15 Temmuz Şehitleri Camisi ve Külliyesi de lavanta bahçesiyle bütünleşiyorlar.

Yapılan Ziyaretlerde 20 Temmuz 1974’de Gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatında Şehit Olan Askerlerimiz, Şehit Öğrencimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz Anıldı

Lavantaların hemen yanında bulunan otuz beş Şehit fidanından üç tanesi Kıbrıs’ta Şehit olan Tavşanlılı üç şehidimiz Ali Alpaslan, Galip Taş ve İbrahim Karakoyun’a ait. Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümüne gelen bu günlerde bu üç şehidimiz anıldılar. Şehitlerimizden bir tanesi de Tavşanlı MYO Makine programından mezun olduktan sonra 20 Temmuz 2010 tarihinde askerlik görevini yaparken terörle mücadele operasyonu sırasında şehit olan öğrencimiz Piyade Onbaşı Hakan Yutkun. Bu öğrencimiz, adına dikilen fidanı başında anıldı.

Lavanta bahçesi ve Şehit fidanlarının hemen yan tarafında 15 Temmuz Şehitleri Cami ve Külliyesi bulunuyor. Bu caminin görsel güzelliği oluşturulan alanlar ile çok daha çekici hali getirildi. Ziyaretler sırasında bölücü hainlerin bertaraf edildiği gecede canını veren 15 Temmuz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz anıldı.

Kahraman Gaziler Anıldılar, Hayatta Olanlar Onur Konuğumuz Oldu.

Ziyaretler sırasında Tavşanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Yusuf Karaduman, Kıbrıs Şehidi Ali Alpaslan’ın kızı Belkıs Alpaslan Çetin, Şehit Babası İsmail Altınbay, Tavşanlılı Kore, Kıbrıs, Terörle Mücadele ve 15 Temmuz Gazilerimiz Bilal Yasa, Ali Yıldırım, Hasan Karaduman, Mehmet Kızgın, Tavşanlı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği ile birleşen eski Tavşanlı Havalisi ve Derbent Köyü Şehitleri Derneği Başkanı Tahsin Aydoğdu, 15 Temmuz Gazisi Ali Karayiğit onur konuğu olarak katılım sağladılar. Gazi Ali Yıldırım ve Hasan Karaduman Kıbrıs Barış Harekatındaki hatıralarını o günleri yaşayarak anlattılar. Kendilerine minnettarız. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Hafta boyu gerçekleşen ziyaretlerde İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcıları Naci Eraslan, M.Ali Akar ve Furkan Dinçer, Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün, Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, Tepecik Belediye Başkan V. İsmail Dolma, Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Canberk Öztürk, İlçe Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri Ekrem Seyfi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Bülbül, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Ertürk, İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiserleri Ali Can Başara ve Hakan Aydın, İlçemize değer katan firmalardan Yılmazlar Madencilik Firması sahibi Mehmet Yılmaz, Renesco Biyogaz Firması Müdürü Yiğit M. Kilerciler, Kütahya Kültür Derneği Başkanı Süleyman Muslu Beyler ile Tavşanlı MYO Yöneticileri lavanta bahçesini, Şehit fidanlarını ve 15 Temmuz Cami alanlarını gezerek lavantaların görsel güzelliğini yaşadılar. Konuklarımızın şehit fidanlarını ziyaretlerinde 20 Temmuz 1974’de Gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı, 15 Temmuz, Kıbrıs, Kore, Terörle Mücadeledeki tüm Şehitlerimiz ve Gazilerimiz anıldı. Değerli misafirlerimize katılımları dolayısıyla teşekkür ediyoruz.

Vatan ve tüm mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden Şehitlerimizi ve vefat eden kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor;  hayatta olan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

Ziyaretlere basınımızın kıymetli temislcileri Nihat Mermer ve Recep Korkut eşlik ettiler. Çalışmalarımızın topluma yansımasına ve fayda sağlama boyutuna gelmesinde önemli katkıları olan değerli basın temsilcilerimize teşekkür ediyoruz.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2023, Pazar