Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynal Abiddin Ergüler‘e Hayırlı Olsun Ziyareti

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynal Abiddin Ergüler‘e Hayırlı Olsun Ziyareti

Tavşanlı MYO Yönetimi, DPÜ Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof.Dr.Zeynal Abiddin Ergüler'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Önceki Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Muammer Gavas'ın yaş haddinden emekli olması nedeniyle yerine Prof.Dr.Ergüler atandı. Okul Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yapılan ziyarette Prof.Dr.Ergüler'in Rektör Yardımcılığı görevinin hayırlı olmasını dilediler. Ziyarete Tavşanlı MYO Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Nur Hoşgör ile okul sekreteri Ali Ayaz eşlik ettiler.

Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yürüten Ergüler, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünü 1998 yılında Bölüm Birinciliği ile bitirdikten sonra 1998-2007 yılları arasında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştılar. Prof.Dr.Ergüler daha sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 2007 yılında Yardımcı Doçent Doktor, 2010 yılında Doçent ve 2015 yılında Profesörlük kadrolarını almıştır. Mühendislik Jeolojisi, Zemin Mekaniği ve Kaya Mekaniği konularında çalışmaları bulunan Prof.Dr.Ergüler'in çok sayıda uluslararası-ulusal yayın ve projeleri olup, 12-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Springer tarafından organize edilen ve dünya genelinde alanında uzman 500 bilim insanının katıldığı 1st Conference of the Arabian Journal of Geosciences konferansında sunduğu Kütahya ve çevresi için oldukça önem arz eden asit maden drenajını konu alan “Kinetik Kolon Testlerine Dayalı Sülfür Taşıyan Kayaçların Asit Oluşumunun Hidro-Jeokimyasal Davranışı (Hydro-geochemical Behavior of Acid Formation of Sulfide Bearing Rocks Based on Kinetic Column Tests)” başlıklı çalışması ile üç ödül birden almıştır. Bu ödüller Springer En İyi Makale Ödülü, En İyi Konu Editörü ve Springer En İyi Bildiri Editörü ödülleridir.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu olarak, Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof.Dr.Zeynal Abiddin Ergüler Hocamızı tebrik ediyor, yeni idari görevinde başarılar diliyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2023, Pazartesi