Dpü, İtalya’nın Başkenti Roma’da Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu Akademisyeni ile Temsil Edildi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir Erasmus + KA131  Ders Verme Programı kapsamında İtalya’nın Başkenti Roma’da bulunan University of Rome Unitelma Sapienza  Hukuk ve Ekonomi Fakültesinde İtalyan Öğrencilere iletişim, yönetim ve pazarlama alanlarında eğitim verdi. Eğitim verme faaliyeti kapsamında üniversitede bulunan ekonomi ve yönetim alanındaki İtalyan akademisyenlerle de bir araya gelerek ortak çalışmalar konusunda kendileriyle istişareler gerçekleştiren Öğr. Gör. Demir kendilerine Kütahya, Tavşanlı ve Üniversitemiz hakkında bilgi verdi. Uluslararası iş birliğini arttıracak projeler üzerine oldukça yapıcı geçen faaliyet sürecinde Roma Sapienza Üniversitesi Dış İlişkiler birim yöneticisi Doç. Dr. Annarita Colosante’ye   Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir tarafından Çini vazo hediye edildi. Roma Sapienza Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği faaliyet esnasında ülkemizden doktora sonrası araştırma çalışmalarını yapmak üzere gelerek Sapienze üniversitesi öğretim elamanı olan Dr. Gülsah Yılan İle bir araya gelen Demir İtalyan üniversite sistemi ve Türk üniversite eğitim sistemlerininin farklılıklarını ele alarak İtalya’da Üniversite eğitimi konusunda kendisinin tecrübelerini dinledi. Yaptığı açıklamada Üniversitelerin mutlaka uluslararası kuruluşlar olması gerektiği ve Devletimizin sağladığı imkanlar dahilinde gerek eğitim verme, gerek eğitim alma, gerekse uluslararası sempozyumlarla tüm akademisyenlerin mutlaka yurt dışı tecrübesi edinmesi gerektiğini söyleyen Öğr. Gör. Demir kültürel ve sosyal zenginliğin, entelektüel bilgi birikiminin ancak yeni yerler görerek yeni insanlar tanıyarak kazanılabileceğini belirtti. İtalya’da edindiği tecrübeleri öğrencileri ile mutlaka paylaşacağını söyleyen Demir Üniversitemizin Eğitim standartları ve şartlarının İtalya’da eğitim verdiği kurum ile oldukça benzer olduğunu mühim olanın öğrencilerin bilinçli olması, araştırma ve öğrenmeye olan istekleri olduğunu sözlerine ekledi.

Tavşanlı MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yaptığı açıklamada Erasmus faaliyetleri kapsamında üniversitemizi İtalya’da temsil eden Öğr.Gör.M.Çağrı Demir’e teşekkür ederek, bu tür imkanlarının öğretim elemanları tarafından mutlaka değerlendirilmesinin gerektiğine ve yurtdışı üniversiteler ile işbirliğinin önemine işaret etti.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2023, Perşembe