Tavşanlı’da DPÜ Rektörünün Katılımıyla Protokol ve Halkla Bayramlaşma Törenleri Yapıldı.

Tavşanlı’da DPÜ Rektörünün Katılımıyla Protokol ve Halkla Bayramlaşma Törenleri Yapıldı.

Bayramın 2. Günü Tavşanlı Protokolü ve Kütahya İl Protokolünden DPÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak’ın katılımlarıyla Tavşanlı’da bayramlaşma törenleri yapıldı. Saat 10:30 da Belediye Tesisleri Meteoroloji Kafede yapılan, protokolün ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerinde Tavşanlı Kaymakam V. (Domaniç Kaymakamı) Halil Affan, Rektör Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak ve Tavşanlı Belediye Başkanı Ali Kemal Derin yaptıkları konuşmaları ile protokolün ve halkın bayramını kutladılar. Yapılan konuşmalarda kültürel değerlerimizin, birlik beraberliğimizin ve kültürel değerlerimizin gelecek nesillere yansıtılmasının önemi vurgulandı. Rektör Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak yaptığı konuşmasında ayrıca Tavşanlı’nın tarihi değerleri hakkında bilgi verdi. Yapılan resmi törenlere Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Ahmet Boz ve Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik’de katılarak protokolün ve halkımızın bayramını kutladılar.

Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan bayramlaşmanın ardından Rektör Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak ve Tavşanlı Belediye Başkanı Ali Kemal Derin’in önderliğindeki Tavşanlı Protokolü, görev başında olan Tavşanlı Jandarma, Emniyet ve İtfaiye teşkilatlarını ziyaret ederek görevi başında olan personelin bayramını kutladılar ve onlarla sohbet ettiler. Ziyaretlerde bu teşkilatların tarihsel durumları hakkında bilgi veren Rektör Prof.Dr.Kızıltoprak ülkemizin huzur ve güvenliğimiz sağlayan Jandarma ve Emniyet personelimizin olduğunu, yeşil vatanımızı koruyan teşkilatımızın da itfaiye teşkilatlarımız olduğunu belirterek kendilerine görevlerinde başarılar diledi.

DPÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak ve beraberindeki heyet daha sonra Tavşanlı Cemil Köylü Huzurevini ziyaret ederek burada konaklayanların bayramını kutladılar. Burada konaklayanlarla bir müddet sohbet eden Rektör ve beraberindeki heyet daha sonra Tavşanlı’nın tarihi miraslarından Zeytinoğlu Konağı ziyaret ettiler. Rektörümüzün konak ziyaretinde kendilerini Reşat Zeytinoğlu, Kızılay Tavşanlı Şube Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, Ahmet Yaşar Çakmak ve önceki Tavşanlı Belediye Başkanlarından Mehmet Zeki Akçan karşıladılar. Konak hakkında bilgi alan DPÜ Rektörü konakta bulunan tarihi el yazması eserleri inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.   Bu ziyaretin ardından Rektör ve beraberindeki heyet Tavşanlı'lı hat sanatçısı Mehmet Esen’in atölyesini ziyaret ederek bayramını kutladılar ve hat sanatı hakkında bilgi aldılar. Rektör Prof.Dr.Kızıltoprak Sanatçı Mehmet Esen’in eserlerini inceleyerek kendisini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Yapılan ziyaretlerde Rektör Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak’a Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Emin Zeytinoğlu ve Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik eşlik ettiler.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2024, Salı