Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

“25 Kasım 2021 Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele” günü kapsamında okulumuz konferans salonunda; Tavşanlı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Havva GÜMÜŞ, Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğün’den Sosyolog Seçil SARGIN YAMAN ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Polis Memuru  Gülsüm ÖZMEN’in katılımlarıyla seminer verildi.  Seminere; müdürümüz, müdür yardımcılarımız, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı. Etkinliğin  sunumunu öğretim elemanlarımız adına gerçekleştiren Öğr. Gör. Hülya GENÇER ÇAĞLAR  günün anlam ve önemini vurgulayarak katılımcılara teşekkür etti.

Sosyolog YAMAN, yaptığı sunumda kadına yönelik şiddet türlerinden bahsederek, mücadele konusunda alınması gerekli önlemler ve ilgili mevzuatlar konusunda katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Polis Memuru ÖZMEN ise, şiddetle mücadele kapsamında kadınların sahip oldukları haklardan söz ederek, gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerinden yardım talebinde bulunmak üzere başvurulabilecek  mobil uygulama olan Kadın Destek Ugulaması’nın (KADES) kullanımını anlattı.

Etkinlik sonunda Müdürümüz Prof. Dr. İsmet ÇELİK, verdikleri bilgiler dolayısıyla kendilerine teşekkür ederek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü ve bu konuda duyarlı olunulması gerektiğini vurguladı.

Son Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, Salı