Tavşanlı MYO Olarak Tavşanlı Vakıf Köyü’nde Gerçekleştirilen Büyük Zafer’imizin 100. Yılı Kutlamaları Kapsamında “Mehmetçik Yürüyüşü”ne Katıldık

Büyük Zafer’in 100. yılı kutlamaları nedeniyle Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Kaymakamımız Erdoğan KANYILMAZ, Ticaret Odası Başkanımız Davut EFE, çok sayıda kurum, kuruluş ve STK yetkilerinin, öğrencilerin ve sivil halkın katılımıyla gerçekleştirilen 12 km’lik doğa yürüyüşü Vakıf köyde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için dua edilmesiyle başladı.

Ehrami Karaçamın” dünya üzerindeki tek doğal yayılış alanı olan “Tavşanlı Vakıf Çamlığı Tabiatı Koruma Alanı”nda düzenlenen Mehmetçik yürüyüşüne okulumuzdan Müdürümüz Prof. Dr. İsmet ÇELİK’e, Müdür Yardımıcımız Öğr. Gör. Deniz KAPTAN, Lojistik Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Mustafa Çağrı DEMİR, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanımız Öğr. Gör.Ahmet USLU eşlik ettiler.

Yürüyüşe katılanlar Ehrami karaçamı ve ebe karaçamının yanı sıra ıhlamur, ardıç, saçlı meşe ağaçları, şırıl şırıl akan deresi ve doğal ballara ev sahipliği yapan mağaralarıyla muhteşem bir zenginliği keşfetme imkânı buldular. Doğanın benzersiz bir zenginlik sunduğu bölgede yapılan Mehmetçik Yürüyüşü’nde dev Türk bayrağı açıldı. Ayrıca Vakıf Çamlığı içinde bulunan tarihi Mehmetcik Mezarı ziyaret edildi. Vakıf Köyü’ne giderken Karcık Köyü’nde bulunan şehidimiz Halil İbrahim ÖZTÜRK ve Ali Köyü’nde bulunan şehidimiz Salim KAHRAMAN’ın mezarları da ziyaret edilerek dua edildi.

Bol oksijen ve temiz hava içerisinde gerçekleşen doğa yürüyüşünü düzenleyen Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut EFE’ye, misafir perverlikleri ile bizi ağırlayan Vakıf Köyü halkına ve köy muhtarı Ahmet Ali BİLGE’ye teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2022, Pazartesi