Tavşanlı MYO Tarafından Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde Haritacılık Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

Tavşanlı MYO Tarafından Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde Haritacılık Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

DPÜ Tavşanlı MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uslu, Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında, lisenin Harita Tapu Kadastro Bölümü 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek “Haritacılık Mesleğinde Değişen Gelecek ve Kariyer Planlama” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet USLU etkinlikte;

  • Haritacılığın Güncel Uygulamaları ve Gelecek Projeksiyonu
  • Endüstri 4.0 Devrimi’nin içerdiği teknolojilerin (Büyük Veri, Bulut Bilişim, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zekâ, Algılayıcılar, Sanal Gerçeklik, Platformlar, Dronlar, 3 Boyutlu Yazıcı, Simülasyon, Akıllı Kentler vb.) Haritacılık Mesleğine Yansımaları
  • Haritacılık Mesleğinde Yükselen Trendler, İş Fırsatları ve Kariyer Planlama

konularında sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Programın sonunda öğrencilerine yapılan bu bilgilendirme dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uslu'ya Tavşanlı Arslanbey Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından teşekkür edilerek, Harita Kadastro Bölüm öğretmeni Sibel Saike Barut tarafından günün anısına bir hediye takdiminde bulundu.

Tavşanlı MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yaptığı açıklamada Rektörümüz  Prof.Dr.Süleyman Kızıltoprak'ın da üzerinde önemle durduğu liselerde üniversite bölümlerinin tanıtıma yönelik faaliyetlere katkı sağlayan bu organizasyon dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür etti ve bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, Salı