DPÜ Tavşanlı MYO ’da Başlatılan İşletmede Mesleki Eğitim Modeli ile Eğitim Kalitesi Arttırıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda 2023 yılında başlatılan uygulamalı eğitim modeli ile öğrenciler pratik bilgilerini daha da arttırarak 2024 yılında mezun oldular.

Pilot uygulama olarak Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi programında başlatılan İşletmede Mesleki Eğitim (3+1) Modeli ile ilk üç yarıyıl MYO’da temel ve teorik eğitimlerini alan öğrenciler son dördüncü yarıyılda bir dönem, 14 hafta, boyunca otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde eğitimlerini uygulamalı olarak yapıyorlar ve endüstrinin ihtiyaç duyduğu pratik bilgilerini kazanmış şekilde mezun oluyorlar. MYO’dan yapılan açıklamada gerçekleştirilen eğitim modeli ile mezuniyet aşamasına gelen öğrencilerin bir çoğunun mesleki eğitim yaptıkları işletmelerde istihdam edilme fırsatı yakaladıkları, bazılarının ise kendi işlerini kurdukları belirtildi. Bu eğitim modelinin hem nitelikli öğrenci yetiştirme hem de iş yerleri açısından önemi avantajlar sağladığını belirten MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik açıklamasının devamında sigortaları yapılan öğrencilerin mesleki eğitim yapacağı işletmenin çalışma koşul ve saatlerine uyarak, yarıyıl boyunca haftada 40 saat uygulamalı eğitim gördüklerini, teorik derslerde öğrendiklerini işyerinde pekiştirerek uygulama becerisi kazandıklarını, sorumluluk duygusu ve takım çalışmasına yatkınlıklarını arttırdıklarını, özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağlandığını ve günün geçerli teknolojilerini yerinde görerek ve uygulayarak yetiştikleri için iş bulma imkânlarının da kolaylaştığını belirtti.

Tavşanlı MYO’dan yapılan açıklamada ayrıca 2023 yılında pilot uygulama olarak Otomotiv Teknolojisi programında başlatılan ve önemli faydaların elde edildiği İşletmede Mesleki Eğitim Modeli’ne diğer bölümlerdeki programların geçmesi için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2024, Çarşamba