İnternet ve Ağ Teknolojileri Öğrencilerimiz Zafer Kalkınma Ajansı “Siber Vatan” Eğitimleri’ne Başladılar

DPÜ Kariyer Merkezi’nin Capture The Flag (CTF) yarışmasında başarılı olan İnternet ve Ağ Teknolojileri öğrencilerimiz Oğuzhan ARSLAN, Yakup TÜRKMEN ve Mehmet DARI siber güvenlik eğitimlerine başladılar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) kapsamındaki Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak'ta, "Siber Vatan" programı çerçevesinde kötü amaçlı yazılımların ve siber saldırılara karşı donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla yapılmaktadır. Eğitimlerde siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, beyaz şapkalı hacker (iyi niyetli siber güvenlik uzmanı), sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, malware (kötü amaçlı yazılım) analizi, web güvenliği, bilişim hukuku, saldırı tespit ve kayıt yönetimi gibi teorik ve uygulamalı eğitim içerikleri yer almaktadır.

Başarıları dolayısıyla öğrencilerimizi tebrik eder, eğitimlerinde başarılar dileriz.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2023, Pazartesi