Mevlana Haftası Kapsamında Tavşanlı MYO ‘ da “Tavşanlı Tarihinde Mevlevilik“ Etkinliği Yapıldı

Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana Haftası münasebetiyle 11 Aralık 2023 günü Tavşanlı Meslek Yüksekokulu’nda Hz.Mevlana anıldı ve Tavşanlı Mevlevihanesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Mustafa Çağrı Demir'in yaptığı etkinlik Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik yaptı.  Hz.Mevlana'yı  sevginin ve hoşgörünün evrensel mühendisi olarak tanımlayan Prof.Dr Çelik, Türk Milleti olarak Hz.Mevlana gibi bir değere ve eserlerine sahip oldukları için ne kadar gurur duysak azdır dedi ve katılımcılara etkinliğe katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Etkinliğin devamında Mevlana’nın soyundan gelen Esif Dede’nin torunlarından, Tavşanlı’lı ve aynı zamanda Tavşanlı MYO Öğretim Görevlisi Nedret Korkmaz tarafından Hz.Mevlana ve yaşam felsefesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğr.Gör.Korkmaz Tavşanlı’da bulunan ve Mevlevihane Medresesi olan evleri, Hz.Mevlana'ya uzanan soyu ve Tavşanlı Mevlevihanesi hakkında büyüklerinden duyduklarını ve bildiklerini dinleyicilere aktardı. Daha sonra söz alan Tavşanlı’lı tarih araştırmacısı Mesut Kocaman Tavşanlı Mevlevihanesi hakkında dinleyicileri tarihi belgelerle bilgilendirdi. Tavşanlı Mevlevihanesi konusunda kitapları ve akademik çalışmaları bulunan Kocaman, Mevlana haftası içerisinde yapılan bu etkinlik sayesinde çalışmalarından elde ettiği bilgileri öğrenci, öğretmen ve halkımıza aktarmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, katılımcılara ve okul yönetimine teşekkür etti. Etkinlik sürecinde Tavşanlı’lı neyzen İbrahim Harmancıklıoğlu’da ney dinletisi sundu ve ney eşliğinde KYK Aslanbey Yurt Müdürü Ahmet Taş “Etme” isimli Mevlana’nın şiirini okudu.

Öğrenciler, akademisyenler, öğretmenler, kurum amirleri ve yetkilileri ile çok sayıda Tavşanlı’lının katıldığı etkinliğin sonunda sunum yapan değerli konuklara MYO Müdürü Prof.Dr.İsmet Çelik, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü R.Raşit Küçükkağnıcı, İlçe Sosyal Hizmet Müdürü Havva Gümüş ve  ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Öztürk tarafından hediye verildi.

Vuslatının 750.yıl dönümünde Hazreti Mevlana’yı rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2023, Çarşamba