Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Kades Uygulaması Tanıtımı

Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Kades Uygulaması Tanıtımı

Tavşanlı MYO’da 07 Aralık 2023 tarihinde ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” etkinliği düzenlendi. Şehitler Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürü Havva Gümüş, Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Psikoloğu Emine Biral, Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Polis Memuru  Gülsüm Özmen konuşmacı olarak katıldı. Müdür yardımcılarımız, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin katılımının yoğun olduğu etkinlikte; Psikolog Biral, ‘kadına yönelik şiddet türlerinden bahsederek bununla mücadele konusunda alınması gerekli önlemler ve ilgili mevzuatlar’’ konusunda katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Polis memuru Özmen ise; şiddetle mücadele kapsamında kadınların sahip oldukları haklardan söz ederek, gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerinden yardım talebinde bulunmak üzere başvurulabilecek  mobil uygulama olan kadın destek uygulamasının (KADES) kullanımını anlattı.
Etkinlik sonunda verdikleri bilgiler için konuklara teşekkür edilerek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü ve bu konuda duyarlı olunması gerektiğini vurgulandı.

KADES ile ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linkten yararlanılabilir.

https://www.egm.gov.tr/kadin-destek-uygulamasi-kades-merkezicerik

 

Son Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2023, Cuma