Muhasebe Mesleğinin Tanıtılması Konulu Konferans

10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 14.00'da okulumuzun konferans salonunda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Hülya GENÇER ÇAĞLAR'ın organizasyonu ve diğer hocaların desteğiyle Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından meslek tanıtımı amaçlı konferans gerçekleştirilmiştir. Konferansta Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı ve diğer yetkililer katılmıştır.

Konferans; muhasebe, dış ticaret, büro yönetimi ve lojistik programı öğrencileri ile mali müşavirler, akademik ve idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleşmiştir.

Sayın oda başkanı konferansta öğrencilere hedef belirlemelerini ve geleceklerini çok iyi planlamalarını, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini söylemiştir. "Derslerinize iyi çalışın, hocalarınıza değer verin ve dikkate alın, aldığınız eğitimin hakkını verin. Türkiye'de gençlerin internette, cep telefonunda, kafelerde geçirecek zamanları yok; ülkemiz bir ateş çemberi içinde ve gençlerin en iyi şekilde bilgi donanımıyla üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Teknoloji büyük bir nimettir, külfet değildir. Teknolojiyi iyi yönde kullanın, teknolojinin avantajlarından faydalanın."

"Mali müşavirlik mesleği yıldızı gittikçe parlayan saygın bir meslektir. Mali müşavirlik mesleğini icra edenler toplumun büyük bir kesimiyle muhataptır. Bilmesi gereken mevzuat çok geniştir: Gelir Vergisi Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu, Türk Ticaret Kanunu,  Borçlar Kanunu, Vergi Usul Kanunu gibi... Problemleri çözme konusunda uzmanlaşmışlardır. Ayrıca bu mesleğin icrasında meslek ahlakı da çok önemlidir. Bu meslek için çok çalışmanız ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz gerekmektedir. Boşa geçirilecek zaman yoktur." şeklinde konuşmuştur.

Sayın YMM İbrahim KORKMAZ, yeminli mali müşavirlik mesleği konusunda öğrencilere bilgiler vermiş, geçmişten günümüze mesleğin gelişimi ve kendi yaşadığı deneyimlerden bahsetmiştir. Hiçbir başarının çalışılmadan elde edilmediğini, hele ki günümüz dünyasındaki rekabet ortamındaki gençlerin çok daha çalışkan olması gerektiğinden bahsetmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, Perşembe